Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija pasiųs du gelbėtojus į uragano Metju nuniokotą Haitį

Sekmadienį Estijos gelbėjimo departamentas pasiųs į uragano Metju nuniokotą Haitį du gelbėtojus, kurie padės kovoti su uragano padariniais ir koordinuoti pagalbos teikimą šioje šalyje.
Galingo uragano Metju nusiaubti Haitis ir Kuba
Galingo uragano Metju nusiaubti Haitis ir Kuba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Uraganas Haitis

Į Haitį išvyks tarnybos vadovas Rauno Kurvitsas ir medikas Maris Fillipovas, pranešė BNS ir Estijos vidaus reikalų ministerija.

Šios misijos, galinčios trukti iki trijų savaičių, nariai bendradarbiaus su gelbėtojų grupėmis iš Suomijos, Švedijos, Danijos ir Norvegijos. Prie jos finansavimo prisidės Jungtinė Karalystė.

„Nuo uragano nukentėjo daugiau kaip 750 tūkst. Haičio gyventojų, o vietomis pažeista per 80 proc. infrastruktūros. Todėl Haičiui reikia tarptautinių organizacijų siunčiamos įrangos lauko stovykloms, o kad būtų suteikta pagalba Haičio gyventojams, reikalingas ekspertų palaikymas“, – sakė gelbėjimo departamento generalinis direktorius Kuno Tammearu.

Anot vidaus reikalų ministro Hanno Pevkuro, Estijos gelbėjimo tarnyba yra tinkamai pasiruošusi ir pasirengusi reaguoti į tarptautines krizes. „Aišku, kad dabar Haičiui reikia tarptautinės pagalbos, o kai mes su partneriais turime galimybę ateiti į pagalbą, taip ir darome“, – sakė jis.

Iš Užsienio reikalų ministerijos biudžeto gelbėjimo misijai skirta 48 800 eurų.

Paskutinį kartą Estijos gelbėtojų grupės ekspertai dalyvavo panašiose humanitarinės partnerystės misijose Omane ir Siera Leonėje, o 2016 metais jie pristatė humanitarinės pagalbos siuntą pabėgėliams Serbijoje.

Uraganas Metju smogė pietinei Haičio daliai spalio 4 dieną. Nukentėjo apie 1,5 mln. žmonių, o apie 350 tūkst. gyventojų reikia humanitarinės pagalbos. Haičio vyriausybė paprašė tarptautinės pagalbos spalio 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius