Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Estija sukūrė ES taikomų sankcijų portalą

Estija sukūrė Europos Sąjungos taikomų sankcijų informacijos portalą, kuris bus perduotas Europos Komisijai ir turėtų būti laisvai prieinamas.
Didžiulė Europos Sąjungos vėliava
Estija sukūrė ES taikomų sankcijų portalą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Estijos užsienio reikalų ministerijos spaudos taryba, portalas „EU Sanctions Map“ Europos Komisijai bus perduotas baigiantis Estijos pirmininkavimui ES Tarybai – šių metų pabaigoje.

„Sankcijos tiesiogiai įpareigoja Bendrijos šalių įmones ir piliečius riboti kai kuriuos savo veiksmus. Todėl visuomenei svarbu žinoti, kokie įpareigojimai ES privačiam bei viešajam sektoriui sankcijomis nustatomi“, – teigiama pranešime.

„Tačiau šiuo metu nėra galimybių greitai ir lengvai rasti tokios informacijos, kuri pateikiama šimtuose teisės aktų, o jos atnaujinimų ar pakeitimų paieškai ne tik sugaištama daug laiko, bet tam būtinos specifinės žinios. Naujasis portalas suteiks galimybes vartotojui draugiška forma ir lengvai suprantamais būdais rasti naujausius duomenis“, – pažymi Estijos URM.

Jos duomenimis, dabar ES taiko apie 40 įvairių sankcijų, įvestų remiantis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos ar ES Tarybos sprendimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius