-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija švelnina dėl COVID-19 įvestus suvaržymus, gegužę atsivers pradinės mokyklos

Estijos vyriausybė, sumažėjus naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų, nusprendė švelninti dėl koronaviruso pandemijos įvestus apribojimus, antradienį pranešė šalies premjerė Kaja Kallas.
Talinas
Talinas / „Scanpix“ nuotr.

Vyriausybės vadovė informavo, kad nuo balandžio 26 dienos bus leidžiama sportuoti lauke, taip pat – organizuoti grupinius užsiėmimus ne didesnėms nei 10 žmonių grupėms.

Nuo gegužės 3 dienos į mokyklas sugrįš 1–4 klasių mokiniai. Vyresniųjų klasių moksleiviai toliau mokysis nuotoliniu būdu. Taip pat bus leidžiami individualūs užsiėmimai su treneriu sporto salėse, grupinės sporto treniruotės ir toliau bus draudžiamos.

Nuo gegužės 3 dienos duris taip pat atvers muziejai, galerijos ir bažnyčios, tačiau lankytojų skaičius bus ribojamas iki 25 proc. įprasto. Taip pat bus leidžiama organizuoti viešus ir religinius renginius lauke iki 150 žmonių grupėms, padalintoms į mažesnes grupeles po 10 žmonių.

Teatrai, koncertai, kino salės, SPA centrai ir pirtys kol kas dar lieka uždaryti.

Maitinimo įstaigoms leidžiama tiekti maistą tik išsinešimui, tačiau nuo gegužės 3 dienos bus leidžiama atsiverti kavinių ir restoranų terasoms, užtikrinant, kad jose užimta ne daugiau 50 proc. vietų ir jos dirbs ne ilgiau nei iki 21 valandos.

Estijoje kovo 12 dieną mėnesiui buvo įvestas karantinas, vėliau pratęstas iki balandžio 25 dienos.

Pastaruoju metu pastebima naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų mažėjimo tendencija. Remiantis Tartu universiteto tyrimu, naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų Estijoje per keturias savaites sumažėjo keturis kartus. Antikūnus po ligos ar vakcinacijos turi 36 proc. suaugusių šalies gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius