Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje išniekintas Bronzinis karys

Estijos policija pradėjo tirti paminklo Kariui – Talino išvaduotojui iš fašistų, praminto liaudyje Bronziniu kariu, išniekinimą.
„Bronzinis kareivis“
Bronzinis karys / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kariai Estija

„Policijos Šiaurės prefektūra užvedė bylą dėl Bronzinio kario Taline išniekinimo pagal Estijos respublikos Baudžiamojo kodekso 218 straipsnį“, – pranešė agentūrai „Interfax“ prefektūros sekretorė spaudai Aleksandra Solnceva.

Pasak jos, straipsnis numato atsakomybę už turto sugadinimą, per kurį padaryta ne didesnė kaip 10 minimaliųjų darbo užmokesčių (šiuo metu 43 500 kronų) žala. „Už tokį teisės pažeidimą skiriama nuobauda iki 18 000 kronų (15,6 Estijos kronų – 1 euras) arba areštas“, – pažymėjo prefektūros policijos atstovė.

Pirmadienio vakarą visuomeninio judėjimo „Nakties sargybiniai“ valdybos narys Maksimas Reva pranešė agentūrai „Interfax“, kad nežinomi asmenys nupiešė svastiką ant sienos, kuri yra už monumento ir sudaro bendrą kompleksą su bronzine skulptūra, o ant vienos plokščių užrašė SS ir „Heil Hitler!“.

Antradienį Rusijos ambasada Estijoje pareiškė „didelį pasipiktinimą vandalizmo aktu, kurį nežinomi asmenys įvykdė rugpjūčio 10 dieną Talino Karių kapinėse monumento Kariui-išvaduotojui atžvilgiu“.

Ambasada pareiškė, jog „tikisi, kad Estijos respublikos kompetentingos institucijos išsiaiškins visas šio šventvagiško akto aplinkybes ir nubaus kaltininkus“.

Paminklas buvo perkeltas į Karių kapines iš Talino centro prieš dvejus metus. Dėl to, taip pat dėl Estijos vyriausybės sprendimo perlaidoti sovietinių karių palaikus iš Brolių kapo Tenismegio kalvoje, 2007 metų balandžio pabaigoje Estijoje kilo rusakalbių gyventojų, kurie palaikė šiuos veiksmus žuvusiųjų per karą atminimo išniekinimu, masinės riaušės.

Per jas maždaug 1200 žmonių buvo sulaikyti, maždaug 50 žmonių – sužeisti, žuvo Rusijos pilietis Dmitrijus Ganinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius