Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Estijoje pasiteisino sprendimas steigti bendrą Policijos ir sienos apsaugos departamentą

Dviejų žinybų pagrindu sukurtas Policijos ir sienos apsaugos departamentas pasiteisino, nepaisant nereikšmingų pirmųjų mėnesio problemų, tvirtina Estijos vidaus reikalų ministras Marko Pomerantsas.
Estijos policininkas sulaiko įtariamąjį
Estijos policininkas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Estija

Pasak ministro, suderinti bendrą 6200 žmonių darbą buvo nelengva – jis dar tęsiasi, tačiau jis nemano, kad savo laiku priimtas strateginis sprendimas sukurti bendrą žinybą buvo klaidingas.

„Pirmieji mėnesiai atskleidė daugybę smulkių klaidų, kurias mes užfiksavome ir sprendžiame“, – agentūrai BNS sakė M.Pomerantsas.

Pasak ministro, prireiks laiko žmonėms priprasti prie duomenų bazės, reikalingos kasdieniam darbui atlikti, naujos įstaigos darbuotojams vieniems prie kitų priprasti ir išsiaiškinti, kaip pagerinti kasdienį darbą, atsižvelgiant į policijos ir pasienio apsaugos poreikius.

Ministras paaiškino, kad 2010 metų biudžetas sujungtame departamente dar veikia pagal seną schemą, nes pasieniečiai biudžetą sudarinėjo atsižvelgdami į savo žinybos poreikius, o policija – į savo. M.Pomerantsas pažymėjo, kas kitų metų biudžetas bus sudaromas atsižvelgiant į bendrus abiejų struktūrų veiksmus.

Nuo sausio 1 dienos Estijoje pradėjo darbą Policijos ir sienos apsaugos departamentas, kuriame susijungė anksčiau atskirai funkcionavę policijos, sienos apsaugos, pilietybės ir migracijos departamentai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius