Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje pirmadienį bus iškeltos valstybės vėliavos žuvusiųjų išsivadavimo kare atminimui pagerbti

Estijoje pirmadienį bus minima karių, kovojusių ir žuvusių išsivadavimo kare, diena – visos šalies valstybinės ir vietos savivaldos įstaigos, taip pat viešosios organizacijos iškels valstybės vėliavą.
Estijos išsivadavimo karo meto jūreviai (1919 m.)
Estijos išsivadavimo karo meto jūreviai (1919 m.) / wikimedia.org nuotr.
Temos: 2 Istorija Estija

10.30 val. prie paminklo Išsivadavimo karui sostinės Nepriklausomybės aikštėje susirinkusieji tylos minute pagerbs žuvusių šiame kare karių atminimą.

Savanoriška sukarinta gynybos organizacija „Kaitseliit“ ragina pirmadienį uždegti žvakes prie visų paminklų Išsivadavimo karui atminti, taip pat ir savo namų languose.

Estijos išsivadavimo karas prasidėjo 1918 metais lapkričio 28 dieną. Tai buvo kovos, kurias gindami nepriklausomybę estų kariai kariavo su raudonarmiečiais ir vokiečių kariuomenės junginiu, į kurio sudėtį įėjo Landesveras ir vadinamoji Geležinė divizija.

Karas, trukęs 402 dienas, baigėsi 1920 metų sausio 3 dieną 10.30 val. visiška Estijos pergale. Estija per jį neteko 6 275 žmonių, iš jų 3 588 – tiesiogiai per kovos veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius