-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje skilo opozicinė Centro partija, kuriai vadovauja Talino meras Edgaras Savisaaras

Aštuoni įtakingi Estijos opozicinės Centro partijos politikai pranešė, kad dėl nesutarimų su šios kairiosios politinės jėgos lyderiu Edgaru Savisaaru pasitraukia iš centristų gretų.
Edgaras Savisaaras su buvusia žmona Vilja
Edgaras Savisaaras su buvusia žmona Vilja / Postimees.ee nuotr.

„Mes apsisprendėme pasitraukti, nes abejojame, ar esant dabartinei vadovybei galime ginti savo rinkėjų interesus. Yra aišku, kad partijos noras laikytis izoliacijos ir vengti bet kokio bendradarbiavimo, verčia abejoti dėl galimybių pasiekti tikslus, kurie yra iškelti partijos programoje“, – sakoma pranešime, kurį jie paskelbė pirmadienį.

„Kadangi politika, kurios laikosi partija, yra tylėti, likti joje reikštų tapti marginalais kaip piliečiams ir politikams“, – sakoma jų pareiškime.

Centro partiją anksčiau yra griežtai kritikavęs šalies premjeras Andrus Ansipas, kuris sakė, kad negali bendrauti su šia politine jėga, kol jai vadovauja Talino meras E.Savisaaras.

Centro partija, kurią remia ne tik estai, bet ir dauguma šalies rusakalbių, yra kritikuojama dėl korupcijos ir bendradarbiavimo su Maskva. Pasak oponentų, centristai gavo pinigų iš Maskvos savo reikalams, taip pat tam, kad Taline pastatytų ortodoksų cerkvę.

Tarp politikų, kurie paliko centristų gretas, yra du buvę vidaus reikalų ministrai – Ainas Seppikas ir Toomas Varekas, keturi įstatymų leidėjai ir dvi europarlamentarės – Siiri Oviir ir Vilja Savisaar-Toomast, buvusi E.Savisaaro žmona.

Po skilimo Centro partijai 101 vietos parlamente dabar atstovaus 21 deputatas.

Valdančioji koalicija, kurią sudaro Reformų partija, turinti 33 mandatus, ir centro dešiniosios Tėvynės ir „Res Publica“ sąjunga su 23 vietomis, dabar kontroliuos 56 mandatus. Opozicijai iš viso teks 40 mandatų, o dar penki deputatai bus nepriklausomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius