-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje vyksiančiose NATO pratybose dalyvaus apie 2,6 tūkst. užsienio jūrininkų

Estijoje birželį vyks didelės NATO karinių jūrų pajėgų pratybose „BALTOPS 2016“, per kurias į Taliną atplauks vienas arba du dideli užsienio karo laivai ir iki 2,6 tūkst. jūrininkų, pranešė kariškiai.
Karinės pratybos „BALTOPS 2015“
Karinės pratybos „BALTOPS 2015“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Talino vicemeras Kalle Klandorfas antradienį susitiko su britų kontradmirolu Paddy McAlpine'u, didžiausias Aljanso pratybas Baltijos jūroje šiais metais organizuosiančio NATO padalinio vadu, kuris padėkojo Estijos sostinei už pagalbą šioms pastangoms, sakė miesto administracijos atstovai.

Šių metų BALTOPS pratybos bus jau 44-osios, o jose dalyvaus sausumos, aviacijos ir karo laivyno daliniai.

Pratybų operacijų štabas pirmąkart įsikurs Taline ir Estijoje. Jos pirmąkart rengiamos taip toli šiaurėje.

Visų pratybose dalyvausiančių karinių jūrų pajėgų dalinių vadai susitiks Taline birželio 3-4 dienomis, kad parengtų galutinius manevrų jūroje planus. Per pratybas į Talino ir Mūgos uostus atplauks iki 2,6 tūkst. jūrininkų ir vienas arba du dideli karo laivai.

„Labai vertiname pagalbą, kurią NATO teikia stiprinant mūsų gynybos pajėgumus, sulaikant didžiavalstybines ambicijas, kurias demonstruoja mūsų Rytų kaimynė, mananti, kad Baltijos jūra, kaip ir anksčiau, tebėra jos išskirtinių interesų ir įtakos zona“, – sakė K.Klandorfas.

„Apie tai byloja neseniai įvykę artimi Rusijos bombonešių praskridimai pro Amerikos eskadrinį minininką, plaukusį tarptautiniuose vandenyse“, – pridūrė Talino vicemeras.

P.McAlpine'as padėkojo partneriams Estijoje už glaudų bendradarbiavimą ir sakė, kad artėjančiose pratybose Baltijos jūroje dalyvaus iš viso beveik 4 tūkst. karių, taip pat 65 orlaiviai, kurie atliks iki 90 skrydžių per dieną.

„Estija tebėra Aljanso narė, o pratybų „BALTOPS 2016“ tikslas – pasiųsti labai aiškų signalą Rusijos pajėgoms, kad NATO turi teisę laisvai judėti Baltijos jūroje“, – pabrėžė P.McAlpine'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius