-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 19 /14:44

Estijos finansinės priežiūros tarnyba nurodė uždaryti šalies „Danske“ filialą

Estijos finansinės priežiūros tarnyba (FSA) išdavė įsakymą, reikalaujantį, kad būtų uždarytas „Danske“ banko filialas Estijoje, praneša err.ee.
„Danske Bank“
Estijos finansinės priežiūros tarnyba reikalauja uždaryti šalies „Danske“ filialą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarnybos antradienį išplatintame pranešime teigiama, jog „Danske Bank“ veiklą Estijoje privalo nutraukti per 8 mėnesius nuo atitinkamo nurodymo gavimo, atsižvelgdamas į šio jo filialo klientų interesus. Filialo uždarymo planas turi būti pateiktas 20 dienų.

„Rimti veiklos pažeidimai, kuriuos „Danske Bank“ leido sau daug metų, ir jų padaryta žala neabejotinai verti pasmerkimo“, – akcentuojama Finansų inspekcijos pranešime.

Jame taip pat pažymima, kad toks sprendimas „Danske Bank“ klientų Estijoje šiuo metu neturi paliesti – visos filialo sutartys su jais turi būti vykdomos ir pertvarkomos nuosekliai per aštuonis mėnesius. Per šį laikotarpį turi būti grąžinti visi klientų indėliai.

Tačiau bankas negali dėl šio nurodymo pareikalauti, kad klientai pirma laiko grąžintų paskolas – jų sutartis turi perimti kita veikti Estijoje galinti kreditavimo įstaiga, arba su šiais klientais turi būti susitarta kitaip.

2018-ųjų pabaigoje „Danske Bank“ Estijos filialas turėjo beveik 14,7 tūkst. indėlininkų ir 12,3 tūkst. paskolų klientų.

Danijai priklausantis „Danske“ Talino filialas pernai atsidūrė pinigų plovimo skandalo centre. Skaičiuojama, kad 2007-2015 metais per jį iš Rusijos ir kitų buvusių Sovietų Sąjungos šalių išplauta maždaug 200 mrld. eurų.

2018-aisiais dėl šio skandalo atsistatydino generalinis banko direktorius Thomas Borgenas, buvo suimta dešimt esamų ir buvusių Estijos „Danske“ banko filialo darbuotojų.

Tyrimai dėl galimo pinigų plovimu per „Danske“ banką vykdomi ne tik Danijoje ir Estijoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje bei JAV.

FSA daugiau detalių Estijos „Danske“ banko padalinio uždarymą pateiks vėliau antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius