Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 11 /20:45

Estijos gynybos ministerijoje aidėjo šūviai, užpuolikas nebegyvas

Portalas Postimees.ee praneša, kad Estijos gynybos ministerijoje Talino centre ketvirtadienį aidėjo šūviai. Pagal vėliausius pranešimus, incidentas baigėsi užpuoliko mirtimi.
Ekstremali situacija: Estijos Gynybos ministerijoje aidėjo šūviai
Ekstremali situacija: Estijos gynybos ministerijoje aidėjo šūviai. / Margus Kruut/Postimees.ee nuotr.

15.30 val. nuskardėjus šūviams, pro ministerijos langą iššoko du žmonės ir pabėgo.

Kol kas neaišku, kas ir kodėl šaudė ministerijos pastate. Visa pastato teritorija apsupta policijos ir spec. dalinių. Nepatvirtintais duomenimis, šaudęs asmuo kol kas yra pačioje ministerijoje. Beveik visi pastate dirbę tarnautojai evakuoti.

Papildyta 16.26 val. Postimees.ee korespondentui pavyko pasikalbėti su vienu iš dviejų asmenų, šokusių pro langą. Tai – ministerijos darbuotojas. Jis teigė, kad, išgirdęs šūvius, užsirakino kabinete iš vidaus. O vėliau, saugumo sumetimais iššoko. Laimė, kad kabinetas buvo pirmame aukšte.

Kol kas policija nieko nekomentuoja, o patys Postimees.ee žurnalistai susilaiko nuo  nepatvirtintos informacijos platinimo.

Papildyta 17.00 val. Agentūros „Interfaks“ duomenimis, išpuolį surengė rusakalbis, jis paėmė įkaitą.

ERR.ee (nacionalinio transliuotojo svetainė) teigia, kad šį išpuolį surengė „buvęs karininkas“. Jis pastate susprogdino užtaisą, tris kartus iššovė ir paėmė įkaitu apsaugos darbuotoją. Vėliau įkaitą neva paleido.

Oficialiai ši informacija nepatvirtinta. Aišku tik tiek, kad ministerijos pastatas skęsta dūmuose.

Papildyta 17.40 val. Įkaitų drama baigėsi. ERR.ee praneša, kad niekas nesužeistas: užpuolikas suimtas, įkaitai išlaisvinti. Įtampa atlėgo 17.20 val. Tuo metu ministerijos pastate jau dirbo išminuotojai, specialus robotas, greitosios pagalbos gydytojai. Tačiau niekam pagalbos neprireikė.

Kitų šaltinių duomenimis, šūviai viduje aidėjo ir 17 val.

Papildyta 18.09 val. Estijos policijos atstovas spaudai pranešė, kad užpuolikas nusišovė. Tuo tarpu prokuratūra tvirtina, kad jis buvo nukautas per policijos operaciją.

Gynybos ministerijos atstovų teigimu, ministras Martas Laaras užpuolimo metu buvo išvykęs ir sugrįžo vėliau, kai pastatas jau buvo apsuptas policijos pareigūnų.

Apie galimus išpuolio motyvus duomenų ar versijų kol kas neskelbiama.

Papildyta 19.51 val. Per spaudos konferenciją prokuratūroje žurnalistai buvo informuoti, kad nustatyta užpuoliko tapatybė. Pasirodė, kad tai – 1954 metais gimęs teisininkas Karenas Drambjanas. Prokurorų duomenimis, vyriškis buvo Estijos jungtinės kairiųjų partijos narys, 2009 metais jis nesėkmingai dalyvavo savivaldos rinkimuose.

foto.mail.ru nuotr./Karenas Drambjanas
foto.mail.ru nuotr./Karenas Drambjanas

Papildyta 20.45 val. Kaip praneša BNS, Gynybos ministerijos pastate ketvirtadienį šaudymą surengęs ir iš Armėnijos kilęs K.Drambjanas buvo ginkluotas dviem pistoletais ir dūminiu paketu.

Vyriškiui sukonfliktavus su ministerijos apsaugininkais, visas incidentas vyko pirmajame pastato aukšte, vestibiulyje, pareiškė per spaudos konferenciją ketvirtadienį vakare Saugumo policijos atstovas. Iš šios patalpos vyriškis toliau niekur nenuėjo.

Konfliktas kilo tarp jo ir pastatą saugojusių „Kaitseliit“ savanorių, kurie su šaudžiusiu vyriškiu išbuvo vienoje patalpoje kelias valandas, bet jie nebuvo įkaitai, tikino Saugumo policijos Generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Vyriškis buvo nukautas per susišaudymą su policija. Pasak prokuratūros, policininkai patyrė tik „įbrėžimų“, nė vienas jų rimčiau nenukentėjo.

E.Heldna sakė, kad incidentą sukėlęs 57-erių vyriškis anksčiau turėjo reikalų su policija, bet „nieko kriminalinio“ nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius