Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos gynybos ministras: į agresyvią Vladimiro Putino politiką būtina atsakyti

Jeigu į agresyvią ir įtakų zonų plėtra paremtą Vladimiro Putino režimo politiką nebus tiksliai ir vienareikšmiškai atsakyta, tai gali paskatinti Kremlių imtis tolesnių provokacijų ir agresyvių žingsnių, nukreiptų prieš kaimynines šalis. Tokį įspėjimą išsakė Estijos gynybos ministras Svenas Mikseris, jį cituoja postimees.ee.
Estijos Skautų bataliono kariai
Estijos Skautų bataliono kariai / Eesti Kaitsevägi nuotr.

S.Mikserio teigimu, pirmą kartą po šaltojo karo pabaigos ir išplėtus NATO Europa susidūrė su rimta krize, kuri grasina tiek Rytų, tiek Vakarų šalims. „Rusijos agresija Ukrainoje ir Krymo aneksija grasina ne tik Europos saugumui, bet ir yra tiesioginis iššūkis Aljanso narėms, kurios turi sienas su Rusija“, – kalbėjo Estijos gynybos ministras.

Estijos vyriausybės atstovas įspėja, kad, deja, labai realu, jog V.Putino režimui nebus duotas tinkamas atkirtis, Kremlius pasijus paskatintas žengti toliau – imtis provokacijų ir agresyvių žingsnių kaimyninėse šalyse.

S.Mikseris taip pat pareiškė, kad Rusijos agresija Ukrainoje, kaip ir įvykiai Irake bei Sirijoje, rodo, jog mūsų dienomis krizės ir konfliktai gali įsižiebti staiga, į juos būtina žaibiškai reaguoti. Todėl tam reikia būti visada pasiruošus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius