Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos kariai Afganistane įsivėlė į dviejų dienų mūšį su talibais

Praėjusį savaitgalį Estijos kariai Afganistane su Afganistano nacionalinės armijos (ANA) daliniais ir britų kariais centrinėje Helmando provincijos dalyje atakavo Talibano pozicijas ir po dvi dienas trukusių mūšių jas užėmė, pranešė Estijos portalas postimees.ee. Pasak pranešimų, talibai patyrė nuostolių, tuo tarpu koalicijos pusėje žuvusiųjų ir sužeistųjų nėra.
Estijos kariai Afganistane
Estijos kariai Afganistane / Estijos gynybos ministerijos nuotr.

Kaip rašo postimees.ee, karinės operacijos tikslas buvo išstumti priešininkus iš užimamų pozicijų ir taip užtikrinti regiono saugumą.

Estijos pėstininkų kuopos vado pavaduotojas kapitonas Eiro Aija teigia, kad toks bendradarbiavimas su ANA estams buvo pirmasis ir labai sėkmingas.

Mūšiai su talibais prasidėjo šeštadienio rytą ir tęsėsi iki pat vėlyvo vakaro. Sekmadienį mūšiai  atnaujinti, kol galiausiai talibai buvo priversti trauktis.

Per atakas koalicijos pajėgos naudojo ne tik lengvuosius ginklus. Talibus apšaudė britų šturmo aviacija, ant jų krito estų minosvaidininkų grandies paleistos minos.

Po dvi dienas trukusių mūšių talibai buvo išstumti iš savo pozicijų, jie patyrė nuostolių: dalis talibų buvo nukauta. Koalicijos pajėgos nuostolių nepatyrė – pavyko išvengti ir sužeistųjų, ir žuvusiųjų.

Estijos kariškiai Afganistane tarnauja nuo 2003 m. Šiuo metu Estijos kariai tarnauja Pietų Afganistane, kurio atstatymui vadovauja britai. Nuo gruodžio šalyje yra apie 150 Estijos karių. Per visą misijos laiką nuo 2003 m. Afganistane jau žuvo trys Estijos kariai.

Afganistane tarnauja ir apie 200 Lietuvos karių, vadovaujančių Goro provincijos atkūrimui. Pernai čia žuvo vienas Lietuvos karys – 35 metų seržantas Arūnas Jarmalavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius