Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 18 /2018 11 19

Estijos koalicijos partnerių susitikimas nepadėjo išspręsti vyriausybės krizės

Estijos premjero Juri Ratas sušauktas trijų koaliciją sudarančių partijų lyderių sekmadienio susitikimas nepadėjo išspręsti vyriausybės krizės, pranešė laikraštis „Postimees“. Išeidamas po keturias valandas trukusio posėdžio, Centro partijos pirmininkas J.Ratas žurnalistams sakė, kad koalicijos partnerių diskusija tęsis pirmadienį. Pasak jo, vis dar tikimasi pasiekti vienbalsiškumą.
Estijos premjeras Juris Ratas
Estijos premjeras Juris Ratas / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Tėvynės“ („Pro Patria“) pirmininkas Heliras-Valdoras Seederis pakartojo partijos poziciją, kad Estija neturėtų prisijungti prie Jungtinių Tautų susitarimo dėl migracijos (Global Compact for Migration).

Socialdemokratų partijos (SDE) lyderis Jevgeni Ossinovski nepatvirtino, kad vis dar norima pakeisti „Tėvynės“ teisingumo ministrą Urmas Reinsalu.

Prieš susitikimą, kuris vyriausybės rūmuose prasidėjo 16 val., J.Ossinovski ir H.V.Seederis pozityviai vertino perspektyvas, kad dabartinė vyriausybė tęs darbą.

J.Ossinovski žurnalistams sakė, kad SDE tikrai nesiekia išardyti vyriausybės, pasitraukti į opoziciją ar išstumti „Tėvynės“ į opoziciją. „

Mūsų tikslas yra atkurti Estijos bendrą užsienio politikos viziją, kuri yra būtina, kad vyriausybė galėtų toliau funkcionuoti“, – sakė J.Ossinovski.

Tuo tarpu H.V.Seederis sakė, jog tikisi, kad susitikime vyks argumentuota diskusija, ir nurodė, kad pateiks priežastis, kodėl „Tėvynės“ pozicija yra tokia, kokia yra.

H.V.Seederis, kuris, kaip ir J.Ossinovski, nėra vyriausybės narys, taip pat sakė, jog viliasi galėsiantis įtikinti savo partnerius ir mano, kad koalicijai ir Estijos valstybei būtų geriausia neprisidėti prie JT migracijos susitarimo jo dabartine forma.

„Manau, kad galiausiai geriausias dalykas yra derėtis, ieškoti konsensuso ir sveiko proto“, – sakė H.V.Seederis.

Krizė koalicijoje kilo vyriausybei ketvirtadienį neradus bendros pozicijos dėl minimo JT susitarimo, kuriam pritarti reiktų valdančiųjų partijų konsensuso.

U.Reinsalu deklaravus partijos „Tėvynė“ atsisakymą paremti JT migracijos susitarimą, SDE lyderis J.Ossinovski pareikalavo, kad teisingumo ministras būtų pakeistas.

Jei premjeras J.Ratas nesugebės išspręsti šio mažesniųjų koalicijos partnerių ginčo, šalį iki kovo mėnesį planuojamų rinkimų galėtų valdyti mažumos vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius