-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos mokyklose populiarėja kinų kalba

Estijos mokyklose populiarėja kinų kalba – vis daugiau moksleivių renkasi ją mokytis kaip užsienio kalbą, o šiemet turėtų pasirodyti ir pirmasis estiškas kinų kalbos vadovėlis, praneša ERR radijas.
Kinų kalbos pamoka
Kinų kalbos pamoka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2010-2011 metais įgyvendinus nacionalinę mokymo programos reformą Estijos mokyklos gali daug laisviau spręsti, kokius dalykus pasiūlyti savo mokiniams. Šiemet aštuonios bendrojo lavinimo mokyklos moko kinų kaip antros užsienio kalbos, o dar šešios – kaip trečios užsienio kalbos. Japonų kaip trečios užsienio kalbos estai gali mokytis dviejose mokyklose.

Pasak Estijos švietimo ir mokslo ministerijos, mokyklos susidomėjimą kinų kalba rodo jau keletą metų, tačiau iki šiol trūko specialistų ir mokymo medžiagos.

Kinijos vyriausybės finansuojamas Konfucijaus institutas padėjo rasti mokytojų iš Kinijos, kurie mokytų estų vaikus šios kalbos, tačiau tai reiškia, kad pamokos vyksta angliškai. Tad ministerija užsakė parengti vadovėlį estų kalba, kuris turėtų pasirodyti metų gale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius