Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos parlamentaras ant Narvos tvirtovės pakabino plakatą, reikalaujantį paleisti „Pussy Riot“ nares

Estijos parlamento narys Juku Kalle Raidas šeštadienio rytą ant Narvos tvirtovės prie sienos su Rusija pakabino plakatą, reikalaujantį paleisti Maskvoje už politinį protestą nuteistas merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ nares, kurį po kelių valandų nuplėšė vietos gyventojai.
Pussy Riot
Pussy Riot / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Pussy Riot“

J.K.Raidas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė, kad šią akciją stebėjo daugiau nei dešimties tarptautinių televizijos kanalų darbuotojų ir kitų žurnalistų. Įstatymų leidėjas taip pat pareiškė, kad ši akcija jam kainavo apie 300 eurų (1 000 litų).

Parlamentaras teigė, kad jo akcija skandalo neišprovokavo: policija elgėsi mandagiai ir informavo, jog jeigu kas nors pasiskųstų dėl jo veiksmų, gali būti pradėtas tyrimas dėl administracinio pažeidimo, už kurį numatoma apie 20 eurų (69 litų) bauda.

24 metrų ilgio ir 8 metrų aukščio plakate rusų, anglų ir estų kalbomis raginama paleisti prieš Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną protestavusias „Pussy Riot“ nares. Užrašas trimis kalbomis taip pat skelbė: „Jūs negalite sustabdyti laisvės“ (rusiškai – „Laisvės nepavogsi“).

Šis plakatas kelias valandas kabojo ant Narvos tvirtovės sienos, kuri yra matoma iš Rusijos teritorijos kelias valandas, kol galiausiai jį nuplėšė keli vietos gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius