Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos parlamentas nepritarė nepasitikėjimo socialinių reikalų ministre votumui

Estijos parlamentas ketvirtadienį nepritarė opozicijos siūlymui pareikšti nepasitikėjimą socialinių reikalų ministre, Reformų partijos nare Maret Maripuu.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Estija

Už nepasitikėjimą ministre balsavo 35 deputatai, prieš – 51 parlamento deputatas.

Kad būtų galima pareikšti nepasitikėjimą ministre, reikia ne mažiau kaip 51 deputatų balso.

Trys opozicinės partijos ketvirtadienio rytą pateikė parlamentui siūlymą pareikšti nepasitikėjimą M.Maripuu.

Opozicija motyvavo savo siūlymą M.Maripuu nekompetentingumu, nemokėjimu greitai spręsti problemas, susijusias su pašalpų neįgaliesiems mokėjimu, taip pat mėginimais nuslėpti nuo visuomenės tikrąją reikalų padėtį.

Kaip mano opozicija, M.Maripuu pateikė melagingus duomenis ir visuomenei, ir parlamentui. Konkrečiai, ministrė teigė, kad nieko nežinojo apie galimas problemas, nors ji pati išvakarėse suderino dokumentą, kuriame ji buvo iš anksto įspėta, kad vėluoja priimti kai kuriuos sprendimus.

Siūlyme primenama, kad iš 7 tūkst. neįgalumo pakartotinio įvertinimo ekspertizių, kurių atlikimas nuo spalio iki lapkričio vidurio buvo nutrūkęs, 3 885 buvo atliktos ne laiku.

„Tačiau ir šie žmonės negavo savo pašalpų laiku“, – pažymėjo opozicionieriai, pridurdami, kad dėl to 7 tūkst. žmonių du mėnesius negavo iš valstybės neįgalumo ir nedarbingumo pensijų.

Siūlyme pareikšti nepasitikėjimą ministre taip pat pranešama, jog sausio 12 dieną M.Maripuu sumelavo ir parlamentui, teigdama, kad ministerija nenustatė kvotos, kiek pensijų gali būti atvežtos į namus už valstybės lėšas, ir kad sprendimai priimami dėl kiekvieno žmogaus atskirai.

„Dabar paaiškėjo, jog kvotos vis dėlto buvo nustatytos ir Socialinių reikalų ministerija nustatė, kad tą skaičių sudaro 12 tūkst. žmonių“, – teigia opozicija.

Pastarąjį kartą nepasitikėjimo ministru klausimą opozicija svarstė pernai birželį – tada opozicija buvo nepatenkinta aplinkosaugos ministro, Reformų partijos nario Jaano Tamkivi darbu. Siūlymui pareikšti nepasitikėjimą ministru tada pritarė 39 deputatai, o nepritarė 59 .
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius