-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos teismas nagrinės galimybę sušvelninti bausmę Rusijai šnipinėjusiam saugumo pareigūnui

Tartu teismas trečiadienį svarstys galimybę pirma laiko paleisti už šnipinėjimą Rusijai nuteistą buvusį aukšto rango Estijos gynybos ministerijos pareigūną Hermaną Simmą, nurodė nacionalinis transliuotojas ERR.
Hermanas Simmas
Hermanas Simmas / „Wikipedia“ nuotr.

ERR tinklapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad sprendimas dėl 2009-aisiais nuteisto kalėti 12,5 metų buvusio pareigūno likimo tikriausiai bus priimtas vėliau.

H.Simmas yra atlikęs jau daugiau kaip pusę laisvės atėmimo bausmės, kurios terminas sukanka 2021 metų kovo 18 dieną.

Buvęs Policijos departamento generalinis direktorius ir buvęs Estijos gynybos ministerijos saugumo skyriaus vedėjas H.Simmas buvo sulaikytas 2008 metų rugsėjo 12 dieną.

2009 metų vasario 25 dieną teismas pripažino jį kaltu dėl valstybės išdavystės bei neteisėto tarnybinės informacijos platinimo.

Prokurorų duomenimis, H.Simmas per 13 metų perdavė Rusijos karinei žvalgybai mažiausiai 3 294 įslaptintus dokumentus. Didžioji dalis šios medžiagos buvo susijusi su Estija, bet joje taip pat buvo 386 dokumentai, susiję su Europos Sąjungos ir NATO ryšių sistemomis, kontržvalgybos veikla ir gynybos politika.

Šis pareigūnas buvo vienas iš 5–6 asmenų Estijoje, turėjęs leidimą dirbti su tokio aukšto lygio įslaptinta informacija. NATO H.Simmo veiksmus laiko didžiausiu smūgiu Aljanso saugumui nuo Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Kremlius savo ruožtu neigė palaikęs kokius nors ryšius su H.Simmu, nors Estijos parlamentui pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad H.Simmo tarpininkas buvo Rusijos žvalgybos karininkas, kuris dirbo Europos Sąjungoje naudodamasis Portugalijos piliečio tapatybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius