-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos valdančiosios Centro partijos pirmininku perrinktas premjeras J. Ratas

Estijos valdančiosios koalicijos pagrindinės Centro partijos suvažiavimo dalyviai vadovu šeštadienį vėl išrinko premjerą Juri Ratas.
Juri Ratas
Juri Ratas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Estija Juri Ratas

Delegatai taip pat išrinko naują partijos valdybą, turinčią 15 narių.

„Centro partijos pareiga – kovoti, kad mūsų valstybė visuomet būtų orientuota į žmogų. Turime tvirtai ginti savo konstituciją ir visų Estijos gyventojų teises. Estija yra šalis, kurioje automobilių plovėjas gali tapti premjeru“, – per suvažiavimą kalbėjo J.Ratas.

Jis paragino partiečius darbais įrodyti, kad „Centro partijai nėra savų ir svetimų žmonių“ ir kad „visi žmonės yra savi“.

Pasak premjero, nors Estija yra sėkminga šalis, būtina dėti pastangas, kad dalis šios sėkmės vaisių atitektų žmonėms, kurie jaučiasi esantys nepelnytai nuo jos atriboti.

„Tarp mūsų daug tokių, kurių pajamos nesuteikia pakankamos vilties ir saugumo kasdieniame gyvenime. Privalome palaikyti juos kaip žmonės ir kaip politinė partija, suteikti jiems galimybę“, – pabrėžė J.Ratas.

„Nesvarbu, ar tai yra žmonės, praradę darbą dėl ekonomikos sunkimų, arba mėginantys įsidarbinti kitur, senyvi arba mažiau pasiturintys žmonės, arba tėvynainiai, kenčiantys dėl sveikatos problemų, vieniši tėvai, artimųjų netekę žmonės arba žmonės, negaunantys pakankamos paramos“, – kalbėjo jis.

„Man per savo kadenciją nuo pat pirmosios dienos buvo svarbu būti visų Estijos žmonių premjeru ir visa širdimi taip pat dirbti žmonių, kurie iki šiol mūsų nepalaikė ir nerinko, labui. Kitaip negalėtų būti“, – pabrėžė J.Ratas.

Kalbėdamas apie būtinybę laikytis žmogaus teisių J.Ratas pateikė Baltarusijos pavyzdį. Pasak jo, pastarosiomis savaitėmis šią šalį krečianti gili politinė krizė „yra bauginamas priminimas, koks trapus gali būti laisvės kelias“.

„Todėl privalome kartu palaikyti jos [Baltarusijos] žmonių demokratinę valią imtis pokyčių savoje šalyje, ir pabrėžti, kad svarbus surengti naujus laisvus ir sąžiningus rinkimus. Be to, Estijos ir Europos vertybių erdvėje nėra vietos prievartai prieš taikius demonstrantus, kurią mes kartu smerkiame“, – kalbėjo J.Ratas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius