Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estų saugumas įžvelgia Rusijos pramoninio šnipinėjimo grėsmę

Estijos saugumo policija perspėjo šalies verslininkus dėl Rusijos pramoninio šnipinėjimo suaktyvėjimo.
Šnipinėjimas
Šnipinėjimas / Photos.com

„Tikėdamiesi surasti daugiau klientų ir išplėsti savo veiklą verslininkai ne visuomet susimąsto apie pavojus, kuriuos kelia mokslinė ir techninė žvalgyba“, – skelbiama antradienį paskelbtoje kasmetinėje saugumo policijos ataskaitoje.

Čia taip pat nurodoma, kad su „vienu tokiu atveju paskutiniais metais buvo susijusi Rusijos specialiųjų tarnybų rezidentūra“. Saugumo policija įspėja, kad užsienių valstybių susidomėjimas paskutiniais metais padidėjo dėl Estijos mokslinės veiklos ir tarptautinio bendradarbiavimo plėtojimo.

Ypač didelį Rusijos susidomėjimą, pasak Estijos specialiųjų tarnybų, kelia šalies energetika dėl tiesiamo Baltijos jūros dugnu dujotiekio „Nord Stream“. Ataskaitoje taip pat pažymima, kad Rusijos specialiąsias tarnybas taip pat ėmė dominti Estijos planai statyti atominę elektrinę ar panaudoti vėjo energiją.

Saugumas įspėja, kad išlieka susidomėjimas ir krovinių transportavimu per Estijos teritoriją. „Tai veikia tiek ekonominius, tiek ir politinius procesus“, – rašoma ataskaitoje.

Saugumo nuomone, Rusija mėgina ekonominėmis priemonėmis įtakoti kaimyninių šalių vidaus politiką. „Ir toliau didelį pavojų kelia Estijos įmonių priklausomybė nuo Rusijos žaliavų“, – pastebi saugumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius