-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eteryje nušautos žurnalistės tėvas kreipėsi į JAV prezidentą: „Neleiskite kitiems netekti savųjų alison arba adamų“

Tiesioginio eterio metu nušautos žurnalistės Alison Parker tėvas kreipėsi į JAV prezidentą Baracką Obamą, kad šis inicijuotų griežtesnius ginklų įstatymus.
A.Parker ir A.Wardas
A.Parker ir A.Wardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jūs turite tai padaryti... Aš jums padėsiu tai padaryti ir žiniasklaida jūsų pusėje, nes žiniasklaidos pasaulis prarado vieną savo kolegę“, – Andy Parkeris sakė BBC.

A.Parker ir jos kolega Adamas Wardas tiesioginio eterio metu buvo nušauti trečiadienį. Išpuolis įplieskė naujas diskusijas dėl ginklų kontrolės įstatymų JAV.

VIDEO: Persekiojamas policijos šaulys Vesteris Lee Flanaganas išplatino užpuolimo vaizdo įrašą.

A.Parkeris įsitikinęs, kad reiks sunkiai kovoti dėl įstatymų pakeitimų, tačiau prezidentas esą galėtų imtis pokyčių, kaip susitvarkė su kitais klausimais, tarp jų – sveikatos reforma.

 

 

„Pone prezidente, jūs turite tai padaryti. Prašau tai padaryti. Prašau to dėl mūsų ir kitų žmonių, kuriems gresia netekti savųjų alison arba adamų“, – tokiais emocingais žodžiais žurnalistės tėvas kreipėsi į B.Obamą.

Priminsime, kad B.Obama jau anksčiau atvirai reiškė savo nusivylimą dėl stringančių pastangų pakeisti ginklų kontrolės įstatymus: „Žinome, kad prieš žmonių, žūvančių šioje šalyje per incidentus, susijusius su šaunamaisiais ginklais, skaičių nublanksta visos žūtys dėl terorizmo.“

Netgi kai įvykdavo masinių šaudynių, JAV įstatymų leidėjai vengdavo nustatyti griežtesnes šaunamųjų ginklų kontrolės priemones. Iš dalies tokį elgesį galima paaiškinti nenoru pykdyti rinkėjų, kurie įnirtingai gina JAV konstitucijoje įtvirtintą teisę turėti šaunamųjų ginklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius