-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro zonos vadovas teisinasi dėl komentaro apie alkoholį ir moteris

Euro zonos pirmininkas pareiškė, kad „nuovargis galėjo suvaidinti vaidmenį“ dėl jo praeitą mėnesį išsakyto neapdairaus komentaro, išprovokavusio kritikos audrą Pietų Europoje.
Jeroenas Dijsselbloemas
Jeroenas Dijsselbloemas / „Scanpix“ nuotr.

Interviu olandų laikraščiui „De Volkskrant“, kuris buvo paskelbtas pirmadienį, Jeroenas Dijsselbloemas sakė, jog iš priešiškos reakcijos masto atrodo, kad jis būtų „įvykdęs karo nusikaltimą“.

J.Dijsselbloemą, pirmininkaujantį euro zonos 19 finansų ministrų susitikimams, Pietų Europos šalys kritikuoja dėl praėjusį mėnesį duoto interviu vokiečių laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, kuriame pasakė: „Negali išleisti visų savo pinigų gėrimams ir moterims, o tada prašyti pagalbos.“

Šį komentarą Pietų Europos šalys įvertino kaip tiesioginę užuominą apie jas ir jų prašymus suteikti finansinę pagalbą pirmiausia iš turtingesnių valstybių Europos šiaurėje. Daug politikų, tarp jų Portugalijos premjeras Antonio Costa, ragino J.Dijsselbloemą atsistatydinti.

J.Dijsselbloemas sakė, kad nuovargis galėjo suvaidinti vaidmenį jam išsakant tuos komentarus – trys dienos po Olandijos rinkimų, per kuriuos jo Darbo partija prarado daug vietų parlamento žemuosiuose rūmuose.

J.Dijsselbloemas pridūrė, jog šis komentaras buvo jo „būdas išreikšti, kad solidarumas nėra labdara“, bet neigė, kad pastaba buvo nukreipta konkrečiai į Pietų Europos valstybes.

„Pyktis dėl šio interviu yra pyktis dėl aštuonerių krizės politikos metų“, – sakė J.Dijsselbloemas.

J.Dijsselbloemas: „Pyktis dėl šio interviu yra pyktis dėl aštuonerių krizės politikos metų.“

Olandų finansų ministro kadencija Eurogrupės pirmininko poste baigsis sausio mėnesį, bet jo vadovavimas gali baigtis ir anksčiau, jeigu, kas atrodo tikėtina, jo Darbo partija nepateks į kitą Olandijos valdančiąją koaliciją.

J.Dijsselbloemas sakė, jog nesvarbu, ar jis, ar kas nors kitas vadovaus euro zonai, euro problemos išliks.

Jis nurodė, kad griežtos taupymo priemonės yra taikomos, norint išspręsti „problemas, kurios vis dar egzistuoja, o tai yra silpni bankai, didelis įsiskolinimas, nekonkurencingas verslas“.

„Tada galima sakyti: „Mums pakaks, atsikratykime Dijsselbloemu.“ Bet kitą dieną viskas liks taip pat“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius