Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro grupės vadovas: Graikijai durys vis dar atviros

Graikijai durys išlieka atviros, nors savaitgalį derybos dėl finansinės paramos ir nutrūko, pareiškė pirmadienį euro grupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas, dar pridūręs, kad vis dar įmanoma išvengti vadinamojo „Grexit“ – Graikijos pasitraukimo iš euro zonos ar net Europos Sąjungos.
Graikija savaitei uždarė bankus ir įvedė kapitalo kontrolę
Graikija savaitei uždarė bankus ir įvedė kapitalo kontrolę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš tebekartoju, durys vis dar atviros, nors kol kas galimybės ir laikas yra labai riboti“, – sakė euro zonos finansų ministrų grupės vadovas žurnalistams Hagoje.

Graikija strimgalviais lekia link įsipareigojimų Europos Sąjungai ir Tarptautiniam valiutų fondui (TVF) nevykdymo, kuris gali ištikti antradienį, kai sueis skolų mokėjimo terminas; jai taip pat gresia pasitraukimas iš euro zonos, o derybos su skolintojais nutrūko šeštadienį.

Paklaustas, ar Graikija gali išvengti pasitraukimo iš euro zonos, vadinamojo „Grexit“, J.Dijsselbloemas atsakė: „tai vis dar įmanoma“.

Nusivylęs Graikijos atsisakymu tęsti derybas J.Dijsselbloemas pasakė, kad derybos buvo „apie Graikijos ateitį, ir nors derybos nebuvo baigtos, jie pasitraukė nuo (derybų) stalo“.

Labai tikėtina, kad Graikija antradienį nesugebės įmokėti Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) 1,5 mlrd. eurų; tai bus pirmas žingsnis keliu, kuris gali nuvesti prie išėjimo iš euro zonos.

Vyriausybė Atėnuose paskelbė, kad liepos 5 dieną bus referendumas, kuriame graikai pareikš savo žodį apie Graikijai siūlomas reformas, kurios būtinos norint gauti finansinę pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius