Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 09 /15:03

Eurogrupės vadovas nedžiūgauja dėl Graikijos siūlomų reformų

Eurogrupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas pareiškė, kad planuojamų reformų sąrašas, kurį Graikija pateikė praeitą savaitę mainais į finansinės pagalbos programos pratęsimą yra „toli gražu neužbaigtas“.
Jeroenas Dijsselbloemas
Jeroenas Dijsselbloemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jis toli gražu neužbaigtas. Graikai tai žino“, – J.Dijsselbloemas sekmadienį sakė per diskusiją Amsterdame, kurią organizavo centro kairiosios pakraipos dienraštis „Volkskrant“.

J.Dijsselbloemas, kuris taip pat yra Nyderlandų finansų ministras, komentavo penktadienį gautą Graikijos finansų ministro Janio Varufakio laišką.

Tame laiške išvardytos kelios pagrindinės reformos, turinčios įtikinti skolintojus pervesti Atėnams labai reikalingą tolesnę išmoką pagal finansinės pagalbos planą. Reformų sąrašas buvo pateiktas prieš vėliau pirmadienį prasidėsiantį Eurogrupės susitikimą, kurio darbotvarkėje Graikijos krizės klausimas tikriausiai bus pagrindinis.

Graikijos premjeras Aleksis Cipras penktadienį susitiks su Europos Komisijos vadovu Jeanu-Claude'u Junckeriu, pirmadienį pranešė jo biuras, likus kelioms valandoms iki svarbių derybų dėl Atėnų finansinės pagalbos programos likimo.

A.Cipras ir J.-C.Junckeris tarsis „kaip Graikija galėtų pasinaudoti Europos fondais humanitarinei krizei spręsti“, nurodė premjero biuras.

Graikijos lyderis ketvirtadienį atvyks į Paryžių, kur perskaitys pranešimą Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) susitikime „apie reformas Graikijoje, siekiant atkurti civilinę administraciją, spręsti mokesčių slėpimo (problemą) ir atkurti socialinį teisingumą“, sakoma pranešime.

„Tos šešios (reformos), kurios yra pirmosios šešios, jokiu būdu nebus pripažintos tais 30 proc., kuriuos jie (graikai) nori pakeisti“, – nurodė J.Dijsselbloemas, turėdamas omenyje Graikijos išsakytą pageidavimą pakeisti trečdalį jiems suteikto pagalbos paketo sąlygų.

J.Dijsselbloemas pripažino, kad Atėnų pateiktas pasiūlymas yra „rimtas“, bet pridūrė: „Mes ne su viskuo sutiksime Eurogrupėje.“

Atėnai stengiasi surinkti pinigų, kad vėliau šį mėnesį galėtų grąžinti 6 mlrd. eurų skolų, sukakus jų apmokėjimo terminui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius