-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europa atsargiai svarsto galimybes užbaigti karantiną

Europos šalys pirmadienį ėmėsi naujų žingsnių siekdamos nusibrėžti karantino nutraukimo kelią, vykstant diskusijoms dėl to, kada galima švelninti saugumo priemones, dusinančias kasdienį žmonių ir ekonominį gyvenimą.
Karantininė kasdienybė Romoje
Karantininė kasdienybė Romoje / „Scanpix“ nuotr.

Jungtinėje Karalystėje ministras pirmininkas Borisas Johnsonas po asmeninės kovos su koronaviruso infekcija COVID-19 grįžo į darbą, atrodydamas liesesnis ir ilgesniais šviesiais plaukais.

Per COVID-19 pandemiją visame pasaulyje mirė per 206 tūkst. žmonių, o užsikrėtimo atvejų jau užregistruota beveik 3 mln., rodo oficiali statistika. Skaudžiausiai pandemija smogė Jungtinėms Valstijoms.

Tačiau keturios Europoje labiausiai paveiktos šalys neseniai pranešė apie reikšmingą per parą užregistruojamų mirties atvejų skaičiaus sumažėjimą. Tai dar labiau sužadino viltis, kad protrūkių šiose šalyse pikai jau praėjo.

Italija ir Niujorkas išdėstė dalinio atsivėrimo planus, o Prancūzija ir Ispanija tokius planus turėtų paskelbti šią savaitę.

Šveicarijoje pirmadienį vėl dirbo parduotuvės, Norvegijoje į mokyklas sugrįžo pradinukai.

Vis dėlto B.Johnsonas perspėjo, kad jo šaliai dar per anksti švelninti prieš mėnesį paskelbtą karantiną.

Pirmą kartą po kelių savaičių pertraukos pasirodęs viešai, 55 metų ministras pirmininkas sakė negalintis leisti „išeikvoti visas Britanijos žmonių pastangas ir pasiaukojimą, taip pat rizikuoti sukelti antrą rimtą protrūkį“.

JK nuo koronaviruso jau mirė daugiau nei 20 tūkst. žmonių, o B.Johnsono ministrų kabinetas buvo vis labiau kritikuojamas dėl esą lėto pradinio atsako į pandemiją.

Kitur lyderiai ir ekspertai nesutaria, kaip gaivinti smarkiai nukentėjusias ekonomikas ir paleisti piliečius iš namų karantino neišprovokuojant naujų ligos bangų.

Ekonominėse prognozėse perspėjama dėl didžiausios recesijos per šimtmetį, krintant naftos kainoms.

Amerikoje, kur prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį nesurengė savo kasdienės spaudos konferencijos dėl koronaviruso, prieš tai pasiskundęs, kad jos nevertos jo laiko, valstijos skirtingu tempu atšaukia suvaržymus, panaikinusius milijonus darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius