-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europa nesutaria – siekti paliaubų su Rusija ar ją bausti

Rusijai ir toliau neatlyžtant, rytuose po truputį pozicijas užleidžianti Ukraina pirmadienį pareikalavo pažangių vakarietiškų ginklų arsenalo, daug kartų didesnio, nei buvo žadėta ar net diskutuota – tai dar kartą priminė Vakarų lyderiams, kad neišvengiamai reikės persvarstyti savo požiūrį į šį karą.
Mykolajivas
Mykolajivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taktika, pasitarnavusi ukrainiečiams karo pradžioje, dabar nebėra tokia efektyvi, nes kovos persikėlė į atvirą Donbaso regiono žemę rytuose, kur rusams didžiulio pranašumo suteikia tolimojo nuotolio artilerija.

Rusijos pajėgos ruošiasi užimti smarkiai nukentėjusį Sjevjerodonecko miestą – į rytus nutolusį Ukrainos forpostą – ir artėja prie kaimyninio Lysyčansko.

Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos lyderiai ruošiasi pirmajam vizitui į Kyjivą nuo karo pradžios. Jiems ir kitiems Vakarų lyderiams teks apsispręsti, ar padvigubinti Ukrainos apginklavimą, ar dar labiau spausti šalį pradėti derybas su Maskva dėl karo pabaigos.

Ivanas Krastevas, vadovaujantis Liberalių strategijų centrui Sofijoje, Bulgarijoje, Europos susiskaldymą vadina kova tarp „teisingumo partijos“, stipriausios žemyno rytuose ir norinčios, kad Rusija būtų išstumta iš Ukrainos ir nubausta, bei „taikos partijos“, stipriausios Vakaruose ir norinčios, kad karas greitai baigtųsi ir žala ekonomikai bei visuomenei būtų kuo mažesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius