Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europą per Viduržemio jūrą šiemet pasiekė jau 300 tūkstančių migrantų

Šiais metais per Viduržemio jūrą į Europą jau atvyko per 300 tūkst. migrantų, bet jų buvo gerokai mažiau negu per pirmuosius devynis 2015 metų mėnesius, kai žemyną pasiekė 520 tūkst. atvykėlių, antradienį pranešė Jungtinės Tautos (JT).
Pabėgėliai iš Sirijos Vokietijoje
Pabėgėliai iš Sirijos Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pabėgėlių ir migrantų, šiemet pasiekusių Europos krantus, skaičius šiandien viršijo 300 tūkst. ribą“, – žurnalistams sakė JT pabėgėlių reikalų agentūros (UNHCR) atstovas Williamas Spindleris.

Nors žmonių, smarkiai rizikuojančių plaukti per jūrą palaikiais laivais ir pripučiamomis valtimis, šiemet buvo mažiau, žuvusiųjų skaičius išaugo. 2016 metai jau dabar yra „pražūtingiausi Viduržemio jūroje“, pridūrė agentūra.

2016 metais gauta informacijos apie 3 211 žuvusių arba dingusių Viduržemio jūroje migrantų. Šis skaičius tik 15 proc. mažesnis, palyginti su visų praėjusių metų aukų skaičiumi (3 771), sakoma UNHCR pranešime.

Dviejose Europos valstybėse, į kurias patenka didžioji dauguma migrantų – Graikijoje ir Italijoje – stebimi skirtingi modeliai.

Anot UNHCR, į Italiją šiemet atvyko 130 411 migrantų. Per tą patį laikotarpį 2015 metais Italijos krantus pasiekė 132 tūkst. migrantų.

Tačiau Graikijoje pastebima 57 proc. mažiau atvykimų. Atvykėlių sumažėjo kovą įsigaliojus ES ir Turkijos sutarčiai dėl migrantų srautų per Viduržemio jūrą ribojimo.

Apie pusė migrantų ir pabėgėlių, šiemet pasiekusių Graikijos krantus, buvo sirai, nurodė UNHCR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius