Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europa susitarė – graikai gaus naują milijardinę paramą

Atėnų vyriausybė gali lengviau atsikvėpti. Po dvylikos valandų derybų euro zonos finansų ministrai ir Tarptautinis valiutos fondas patvirtino tolimesnės pagalbos Graikijai skyrimą. Šaliai bus pervesta apie 43,7 mlrd. eurų. Bent jau kol kas šalis išvengs bankroto, skelbia spiegel.de.
Graikija
Graikija / AFP/Scanpix nuotr.

Pinigai Graikijai bus pervesti keturiais etapais – pirmąją dalį šalis gaus gruodžio viduryje, o paskutinę – kovo pabaigoje.

Sulaukę paramos graikai ir toliau turės mažinti savo valstybės skolą – nuo dabar esančių 180 procentų iki 124 proc. 2020 metais. Tarptautinis valiutos fondas reikalavo, kad riba siektų 120 proc., tačiau tam pasiekti šaliai reikėtų skirti papildomą pagalbą. 

Išeidamas iš konferencijos Europos centrinio banko prezidentas Mario Draghi pasveikino finansų ministrų susitarimą. Jo teigimu, tai padės užtikrinti saugumą Graikijoje ir Europoje. 

Graikijos premjeras Antonis Samaras lengviau atsipūtė išgirdęs, kad tarptautiniai pinigų donorai rado vieningą sprendimą. „Viskas susiklostė gerai. Mes kartu kovojome. Graikams išaušo nauja diena“, – sakė akivaizdžiai patenkintas ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius