Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europai prireikė kario roboto

Europos gynybos agentūra sudarė sutartį su Vokietijos bendrove, kad ši sukurtų pusiau automatinį kovinį robotą.

Vokietijos bendrovė „Rheinmetall Defence" ir dar trys kitos kompanijos jau ėmėsi darbo ir netrukus tikisi pademonstruoti tokio kovotojo galimybes. Siekiama, kad šis robotas prisidėtų prie Europos karių, dalyvaujančių kovinėse operacijose. Tačiau toks automatinis kareivis kainuoja daug brangiau nei tikras – net 4 mln. eurų.

Bendras „Rheinmetall Defence" ir jo partnerių projektas jau turi pavadinimą, tiesa, labai sudėtingą – „Pusiau automatinis sausumos demonstratorius be žmonių" („Semi Autonomous Unmanned Ground Vehicle System Demonstrator", trumpai SAM-UGV). Judėdamas ant ratų jis galės veikti ir sunkiai prieinamose vietovėse. Savo išvaizda ir gabaritais robotas panašus į kvadrociklą.

Europos robotas turės navigacinę sistemą ir patį moderniausią kompiuterį. Tai leis jį valdyti per atstumą. Tačiau šis automatinis karys galės veikti ir savarankiškai, atlikti įvairiausias kovines užduotis. Naujasis ginklas veiks 400 kilometrų spinduliu, judės 24 valandas be pertraukos.

Labiausiai viliamasi, kad šis robotas dirbs kaip žvalgas, ypač vietovėse, kurios nukentėjo nuo cheminio, biologinio ar branduolinio ginklo. Jį tikimasi panaudoti ir ieškant sprogmenų. Todėl karys robotas bus aprūpintas ne tik navigacine palydovine įranga, bet ir trimačiu lazeriniu radaru, kamera bei ultragarso davikliais. Jie reaguos į aplinką ir padės apeiti kliūtis.

Šis robotas bus skirtas tiek dabarties, tiek ateities karams pagal jau kuriamus karinius scenarijus. Siekiama, kad jis galėtų dalyvauti ir mūšiuose bei įvairiose kitose karinėse operacijose, pirmiausia Irake ir Afganistane, kur šiuo metu siunčiami kovoti Europos kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius