Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje dislokuotiems JAV kariams vadovaus vokiečių generolas Markusas Laubentahlis

Vokietijos kariuomenės brigados generolas Markusas Laubentahlis paskirtas JAV kariuomenės Europoje vadu. Pirmojo per visą istoriją vokiečių generolo paskyrimas laikomas tolimesniu sėkmingo Vokietijos ir JAV bendradarbiavimo įrodymu. Naujienų svetainė wsj.com teigia, kad Berlyno ir Vašingtono santykiams nepakenkė neseniai Vokietijoje kilęs skandalas dėl JAV žvalgybo šnipinėjimo šalyje.
Vokietijos kariuomenės brigados generolas Markusas Laubentahlis
Vokietijos kariuomenės brigados generolas Markusas Laubentahlis / mittelbayerische.de nuotrauka

„Tai drąsus ir didis žingsnis JAV kariuomenės Europoje įsipareigojimui dirbti kartu su mūsų sąjungininkais Vokietijoje“, – teigė už JAV kariuomenę Europoje atsakingas generolas Donaldas Campbellas.

Sprendimas paskirti Vokietijos karininką JAV kariuomenės Europoje vadu buvo svarstomas keletą mėnesių. JAV siekia, kad užjūryje esančioms šalies karinėms bazėms pradėtų vadovauti ir kitų šalių piliečiai. 

Sprendimas paskirti Vokietijos karininką JAV kariuomenės Europoje vadu buvo svarstomas keletą mėnesių.

Vokietijos pareigūnai džiaugėsi šiuo sprendimu ir laiko tai puikiu dviejų šalių bendradarbiavimo įrodymu, nepaisant prieš daugiau negu mėnesį nuvilnijusiam šnipinėjimo skandalui, kurio epicentre atsiūrė JAV žvalgyba.

„Tai stipeaus ir besitęsiančio bendradarbiavimo su amerikiečiais ženklas. To net nebuvo tamsiausiais Šaltojo karo laikais“, – teigė vienas vokiečių karininkas.

M.Laubentahlis teigė, kad į savo naująsias pareigas žvelgia su pagarba ir susidomėjimu. Jis pridūrė: „Esu įsitikinęs, kad naujose pareigose galėsiu panaudoti visą patirtį, sukauptą tarnaujant Vokietijos kariuomenėje.“

„Tai stipraus ir besitęsiančio bendradarbiavimo su amerikiečiais ženklas. To net nebuvo tamsiausiais Šaltojo karo laikais“, – teigė vienas vokiečių karininkas.

JAV nacionalinės saugumo tarnybos vykdytas šnipinėjimas Vokietijoje sukėlė didelį nepasitenkinimą šalyje. Vokietija turi vienus griežčiausių visoje Europoje asmeninės informacijos apsaugos įstatymus, kurie buvo priimti šaliai išgyvenus nacistinio ir komunistinio režimų baisumus.

Nepaisant kilusio skandalo, Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir šalies užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris teigė, kad Vokietija privalo palaikyti glaudžius santykius su JAV.

Belgijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje ir Italijoje iš viso yra dislokuota apie 30 tūkstančių JAV karių. Prieš naująjį paskyrimą M.Laubentahlis tarnavo Vokietijos kariuomenės dvyliktoje brigadoje Amberge ir buvo Afganistano šiaurėje esančios tarptautinės karių vadavietės vadu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius