-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 12 24 /15:12

Europoje siaučia audra: yra žuvusiųjų, stringa transportas, perspėjama apie potvynius

Kai kuriose Europos dalyse keliones ir pasirengimą šventėms trikdė smarkūs vėjai ir liūtys, skelbiama apie žuvusiuosius.
Audra
Audra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiojoje Britanijoje, Anglijos šiaurės vakaruose, patvinusioje upėje buvo rastas nuskendęs vyras, pranešė vietos policijos inspektorius Chisas Wrightas. Šiaurės Velse žuvo upės srovės nunešta moteris.

Be to, baiminamasi, kad žuvo vienas rusas, kuris iškrito per apgadinto prekinio laivo bortą prie Prancūzijos šiaurės vakarų pakrantės, maždaug 220 km nuo Bresto.

Gelbėtojai vėlai pirmadienį jo ieškojo, bet vėliau turėjo nutraukti paiešką. Atlanto laivybos pareigūnai sakė, kad vyras į jūrą įkrito pučiant stipriam vėjui, kurio gūsiai siekė 120 km per valandą, ir esant bangavimui iki 7 m aukščio.

Vieną „Brittany Ferries“ laivo keleivį, kuris dėl bangavimo kentė stiprius nugaros skausmus, teko sraigtasparniu evakuoti į Brestą.

Liko be elektros

Prancūzijos šiaurėje ir šiaurės vakaruose elektros neteko maždaug 90 tūkst. namų, pranešė prancūzų kompanija ERDF. Bretanės ir Normandijos regionuose sutriko skrydžiai ir geležinkelių eismas.

Britų meteorologai paskelbė antro aukščiausio lygio perspėjimą dėl lietaus beveik visoje pietinėje Anglijos dalyje ir Velse. Antro aukščiausio lygio perspėjimas dėl vėjo ir bangų buvo paskelbtas ir 23 Prancūzijos departamentuose.

Londono Hitrou oro uoste buvo atšaukta maždaug 30 skrydžių, daugiausia – į Europą.

Britų traukinių bendrovės sumažino traukinių skaičių arba išvis sustabdė eismą kai kuriose geležinkelio linijose. Keliose svarbiose linijose, pavyzdžiui, jungiančioje Londoną ir Birmingamą, traukiniai dėl oro sąlygų turėjo važiuoti mažesniu greičiu.

„Eurostar“ traukinių, važinėjančių tarp Britanijos, Prancūzijos ir Belgijos, eismas nebuvo nutrauktas. Tačiau keltai tarp Prancūzijos ir Britanijos neplaukiojo, o Pietų Anglijoje esantis Doverio uostas pirmadienį vakare paskelbė, kad buvo priverstas užsidaryti.

Perspėja dėl potvynių

Britų meteorologai taip pat perspėjo dėl galimų potvynių Pietvakarių Anglijoje.

Kornvalyje be elektros liko 3 tūkst. namų ir kompanijų, nes stiprus vėjas išvertė elektros stulpus.

Liūtys ir stiprus vėjas taip pat talžė Airiją, kur savaitgalį dėl stipraus vėjo neveikė daugiau kaip 5 tūkst. telefono linijų.

Oro sąlygos kažkiek trukdo ir šventiniam pasirengimui. Prancūzijoje pareigūnai pataria tokių renginių kaip Kalėdų mugės organizatoriams sustiprinti laikinas konstrukcijas ir instaliacijas.

Naktį įkalinti traukinyje

Kaip praneša dailymail.co.uk, vien Didžiojoje Britanijoje audros metu žuvo penki žmonės.

Iki šiol tęsiasi chaosas transporto srityje, skelbiama, kad itin sudėtingas susisiekimas su Gatviko oro uostu, čia atšaukiami skrydžiai.

Apie 100 žmonių Didžiojoje Britanijoje buvo įkalinti traukinyje visą naktį, nes geležinkelio bėgiai buvo apsemti.

Pietinėje Anglijos dalyje be elektros liko 150 tūkst. namų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius