Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje siautėjanti audra nusinešė dviejų žmonių gyvybes

Europoje penktadienį per smarkią audrą Prancūzijoje žuvo viena moteris, 330 tūkst. vartotojų liko be elektros energijos, sutriko lėktuvų ir traukinių eismas, pajūrio zonose gyvenantys žmonės perspėti dėl potvynio pavojaus.
Audra Vakarų Europoje
Audra Vakarų Europoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Audra

Didžioji Britanija paskelbė daugiau nei dešimt pranešimų apie potvynius, ragindama tūkstančius kelių pajūrio bendruomenių gyventojų palikti savo namus dėl pavojaus jų gyvybei.

Audra, kuri oficialiai vadinama Egonu, taip pat siautėjo Belgijoje ir Vokietijoje. Tarptautiniame Franfurto oro uoste dėl jos buvo atšaukta 120 skrydžių, pranešė Vokietijos žiniasklaida.

Geležinkelių susisiekimo bendrovė „Eurostar“ atšaukė du tarp Paryžiaus ir Londono kursuojančių traukinių reisus, maždaug 180 keleivių buvo priversti vėsią naktį praleisti greitajame traukinyje „Briuselis – Paryžius“, kuris atvyko į Prancūzijos sostinę vėluodamas 10 valandų.

„Mūsų traukinys sustojo ant bėgių maždaug 21 val., – pasakojo vienas traukinio keleivių Eduardo Soteras. – Iš pradžių elektra buvo, bet vėliau dingo. Atsidūrėme tamsoje, be jokio šildymo“.

Žuvo užvirtus medžiui

Prancūzijoje viena moteris žuvo netoli Viduržemio jūros Nicos kurorto esančioje gyvenvietėje; kieme ant moters užvirto medis. Dar viena moteris buvo rasta negyva ketvirtadienį prie savo namų Albanijos pietiniame Sarandos mieste.

„Ji mirė savo vaikų akivaizdoje. Jos vyras dar bandė padėti pjaudamas užvirtusį medį, bet jau buvo vėlu“, – pasakojo vienas Prancūzijos policijos pareigūnas.

Audra padarė žalos ir garsiajai gotikinei Suasono katedrai Šiaurės Prancūzijoje – išdaužė jos vitražinę rozetę.

Prancūzijoje Djepo uostamiestį prie Lamanšo sąsiaurio naktį draskė iki 146 kilometrų greitį per valandą siekiantis vėjas, kai kuriose Vokietijos dalyse penktadienį iškritusio sniego danga siekė 30 centimetrų, informavo Vokietijos meteorologai.

Nuo praėjusios savaitės pabaigos, Europą sukausčius šalčiams, žuvo daugiau nei 60 žmonių. Didžiausias pavojus kyla benamiams ir migrantams, įstrigusiems Graikijoje ir Serbijoje.

„Žvarbi žiema atėjo į pietrytinę Europą, neįprastai šalti orai pasiekė Italiją, Balkanus ir Turkiją. Įvyko daug eismo nelaimių keliuose, uždaromos mokyklos, atšaukiami lėktuvų skrydžiai, kilo sunkumų benamiams ir pabėgėliams“, – informavo JT meteorologijos agentūra.

JT Pasaulinės meteorologijos organizacijos (PMO) pranešime sakoma, kad didelio slėgio zona „lėtai juda per Europą į rytus“.

Didžiosios Britanijos kariai ruošiasi potvyniui

Daugumoje Anglijos rytinės pakrantės rajonų paskelbtas perspėjimas dėl potvynių grėsmės, Nyderlanduose jau teko panaudoti vandens siurblius vandens lygiui sumažinti Amsterdame ir jo apylinkėse, informavo olandų naujienų agentūra ANP.

Tūkstančiams Rytų Anglijos Skegneso miesto gyventojų buvo nurodyta palikti savo namus arba persikelti į viršutinius savo būstų aukštus dėl gresiančio didžiulio potvynio, apie kurį perspėti ir toliau į pietus esančioje Džeiviko gyvenvietėje esantys žmonės.

Maždaug 100 karių yra dislokuota Skegnese pagalbai suteikti, Karališkosios oro pajėgos vertina audros padarytą žalą.

Vietos gyventojai gali prisiglausti jiems skirtose prieglaudose, bet kai kurie nenori palikti savo namų.

„Nors žinau, kad policija stiprina patruliavimą, jie negali patruliuoti visame rajone visą laiką“, – sakė viena Džeiviko gyventojų 31 metų Rebecca Kenny naujienų agentūrai „Press Association“

„Aš tikrai nenoriu palikti namų dėl pavojaus jų saugumui“, – sakė moteris.

Maždaug 100 karių yra dislokuota Skegnese pagalbai suteikti, Karališkosios oro pajėgos vertina audros padarytą žalą.

„Mūsų didžiausias prioritetas yra apsaugoti žmonių gyvybes, namus ir verslus nuo potvynio, kuris gresia rytinei pakrantei“, – sakė vyriausybės pareigūnė Therese Coffey.

„Todėl mes esame dislokavę karių, kurie perspėja žmones ir padeda juos evakuoti kartu su greitosios pagalbos tarnybomis ir aplinkos agentūros darbuotojais, statančiais laikinas užtvaras“, – sakė ji.

Audra atnešė į Londoną pirmą šiais metais snygį, į kurį, kaip paprastai, Londono gyventojai reagavo prieštaringai – vieni juo džiaugėsi, kiti neslėpė susierzinimo socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius