-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 24 /15:39

Europos Komisija išreiškė palaikymą E.Macronui

Europos Komisija pirmadienį pareiškė savo palaikymą Emmanueliui Macronui, kuris antrajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture kovos su kraštutinių dešiniųjų lydere Marine Le Pen.
Emmanuelis Macronas
Europos Komisija išreiškė palaikymą E.Macronui. / „Scanpix“/AP nuotr.

Europos Sąjungos aukščiausia vykdomosios valdžios institucija savo poziciją argumentavo tuo, jog tai yra pasirinkimas tarp Bendrijos gynimo ir siekio ją sugriauti.

Tai neįprastas žingsnis Europos Komisijai, turint galvoje, kad rinkimų kampanija tebevyksta. Tačiau aplinkybės privertė Europos Komisijos pirmininką Jeaną-Claude'ą Junckerį jį žengti, nurodė jo atstovas spaudai Margaritis Schinas.

„Tai esminis pasirinkimas“, – pažymėjo M.Schinas ir pridūrė, kad centristas E.Macronas atstovauja proeuropinėms vertybėms, o M.Le Pen „siekia sugriauti Bendriją“.

Nepriklausomas kandidatas E.Macronas surinko daugiausiai balsų sekmadienį vykusiame pirmajame prezidento rinkimų ture ir gegužės 7 dieną susirungs su antroje vietoje likusia ultradešiniojo „Nacionalinio fronto“ (NF) lydere M.Le Pen.

Tuo metu ES ekonomikos reikalų komisaras Pierre'as Moscovici įspėjo, kad M.Le Pen iš kovos dar neiškrito.

E.Macronas laikomas gegužės 7 dieną įvyksiančio antrojo rinkimų turo favoritu. Sekmadienį pirmajame rinkimų etape jis surinko 23,75 proc. rinkėjų balsų, aplenkdamas 21,35 proc. rinkėjų palaikymo sulaukusią NF lyderę. Tikimasi, kad į antrąjį turą neišėjusių kandidatų rėmėjai turėtų palaikyti E.Macroną ir neleisti M.Le Pen tapti prezidente.

„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas ir Marine Le Pen
„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas ir Marine Le Pen

P.Moscovici, buvęs Prancūzijos socialistų finansų ministras ir dabartinis ES ekonomikos reikalų komisaras, žurnalistams sakė, kad E.Macrono pergalė yra maloni, tačiau taip pat yra ir „blogų žinių“.

P.Moscovici: „Le Pen pateko į antrąjį turą; galbūt ji surinko mažiau procentų nei buvo tikėtasi, tačiau baugina, kad ji vis tiek gavo 7,6 milijono balsų.“

„Le Pen pateko į antrąjį turą; galbūt ji surinko mažiau procentų nei buvo tikėtasi, tačiau baugina, kad ji vis tiek gavo 7,6 milijono balsų“, – sakė jis.

„Kol kas dar anksti su palengvėjimu atsikvėpti, nes rinkimai dar nesibaigė“, – pridūrė P.Moscovici.

ES komisaras sakė manąs, kad M.Le Pen netaps kita Prancūzijos prezidente, bet nuogąstauja, jog ji vis tiek gali surinkti 40 proc. balsų.

„Tai parodytų didelį šalies susiskaldymą, tad turime likti budrūs. Mes dar negalime skelbti pergalės, turime kovoti prieš melagingus FN tvirtinimus“, – sakė jis.

E.Macronas „gaus mano balsą“, pareiškė P.Moscovici ir pridūrė, kad jo pergalė yra labai svarbi Prancūzijos ir visos Europos ateičiai.

„Europos Komisija yra pasiruošusi dirbti su nauju Prancūzijos prezidentu, siekiant atnaujinti Europą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius