TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos Komisija parduoda 23 savo pastatus Briuselyje

Europos Komisija pirmadienį pranešė, kad siekdama ketvirtadaliu sumažinti bendrą biurų plotą, parduos kai kuriuos savo pastatus.
KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Iš viso ji ketina surinkti apie 900 mln. eurų.

23 pastatus įsigis Belgijos valstybinis investicinis fondas, kuris planuoja juos renovuoti, kad jie būtų tvaresni, o paskui grąžinti į rinką kaip komercinius ir gyvenamosios paskirties objektus.

Briuselis nori pertvarkyti Europos kvartalą, kuriame įsikūrusios dauguma Europos Sąjungos institucijų, kad jis taptų patrauklesnis ir ne toks šaltas, stiklinis ir plieninis.

Bendrame EK ir Belgijos vyriausybės pareiškime teigiama, kad planuojama šią teritoriją paversti vieta, kurioje „biurų pastatai darniai sugyvena su gyvenamaisiais namais, mažmenine prekyba ir laisvalaikiu“.

Jame teigiama, kad „atpalaiduojančios viešosios erdvės su daugiau augmenijos ir daugiau erdvės aktyviam judėjimui“ padidintų rajono patrauklumą gyventojams ir kultūrai.

Belgijos vyriausybė taip siekia įtvirtinti ES institucijas mieste ir paversti sostinę „dar labiau tarptautine, modernia ir žalia“.

Pardavus šį turtą EK siekia užimti mažesnį skaičių ir efektyviau energiją vartojančių pastatų, nes mažėja biuro patalpų poreikis, vis daugiau darbuotojų dalį laiko dirbant iš namų.

„Pardavimas padės mums pasiekti tikslus 50 proc. sumažinti pastatų skaičių ir 25 proc. sumažinti plotą“, – sakė ES biudžeto ir administravimo komisaras Johannesas Hahnas (Johanesas Hanas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius