Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija ragina „Gazprom“ ir „Naftogaz“ susitarti dėl dujų tranzito

Europos Komisija paragino Rusijos dujų milžinę „Gazprom“ ir Ukrainos energetikos įmonę „Naftogaz“ sudaryti ilgalaikį susitarimą, kuris garantuotų stabilų dujų tiekimą į Europos Sąjungos (ES) šalis.
„Gazprom“
„Gazprom“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisijos pranešimo tekstas buvo perduotas agentūrai „Interfax“ ketvirtadienį Briuselyje pasibaigus dujų koordinacinės grupės posėdžiui.

„Komisija ragina abi šalis – „Gazprom“ ir „Naftogaz“ – sudaryti stabilų ir ilgalaikį susitarimą dėl saugaus dujų tranzito į ES. Europos Komisija pabrėžia, kad visos šalys turi vykdyti savo įsipareigojimus, numatytus pagal sutartį“, – pažymima pranešime.

Per posėdį buvo nuspręsta, kad neatmetant galimybės, kad šią vasarą vėl gali trūkti dujų, „reikia gerai išnagrinėti, kaip bus tiekiamos dujos kitą žiemą, nes tai turės įtakos tiekėjų pasirengimui tiekti dujas vartotojams“.

Galimo tiekimo vertinimą posėdyje pateikė ES valstybių, nacionalinių reguliuotojų ir Europos dujų pramonės organizacijų atstovai.

Kitame posėdyje, kuris numatytas liepos 2 dieną, Europos Komisija ketina išsamiau patikrinti valdžios ir įmonių pasirengimą galimiems dujų tiekimo sunkumams. Pranešime teigiama, jog šis dujų koordinacinės grupės posėdis buvo surengtas „didėjant susirūpinimui dėl galimų Rusijos dujų tiekimo į Europą per Ukrainą pertrūkių, kad būtų galima užtikrinti energetikos išteklių tiekimo Europos piliečiams darnų koordinavimą ir saugumą“.

Išklausiusi Ukrainos bendrovės „Naftogaz“ ir Rusijos „Gazprom“ pranešimus dėl dujų tiekimo kitą žiemą bei tranzito perspektyvų, dujų koordinacinė grupė apsvarstė galimus pertrūkius, taip pat artimiausias ir vidutinės trukmės priemones, kurios garantuotų dujų tiekimą Europos vartotojams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius