Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisijos vadovas: „Londonui pateikti pasiūlymai yra naudingi visoms ES narėms“

Siūlomas susitarimas, turintis įtikinti Britaniją likti Europos Sąjungoje ir užkirsti kelią vadinamajam „Brexit“ scenarijui po referendumo dėl šalies narystės bloke, yra geras ne tik Jungtinei Karalystei, bet ir kitoms 27-ioms Bendrijos narėms, trečiadienį pareiškė Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris.
Linksmasis Eurogrupės vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris
Linksmasis Eurogrupės vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sprendinys, kuris buvo pasiūlytas, yra geras tiek Jungtinei Karalystei, tiek kitoms 27-ioms šalims narėms“, – sakė J.-C.Junckeris Europos Parlamento deputatams Strasbūre.

„Jis taip pat geras Europos Parlamentui“, – pridūrė jis.

J.-C.Junckeris sakė, kad Europos Komisija, aukščiausioji Bendrijos vykdomosios valdžios institucija, palaiko pasiūlymus, kuriuos antradienį pristatė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas. Pasak jo, Komisija glaudžiai bendradarbiavo rengiant šį projektą.

Tarp tų pasiūlymų yra numatyta galimybė įjungti „avarinius stabdžius“ ir ketverius metus netaikyti socialinių lengvatų darbininkams migrantams, atvykusiems iš kitų ES šalių.

Taip pat siūlomos didesnės apsaugos garantijos Bendrijos marėms, kurios nėra įsivedusios euro, ir yra numatyta „raudonosios kortelės“ sistema, suteiksianti galią nacionaliniams parlamentams blokuoti Briuselio direktyvas.

Šio projekto paskelbimas buvo pradžia dvi savaites truksiančiose intensyviose derybose, per kurias bus siekiama parengti visoms šalims priimtiną susitarimą iki vėliau šį mėnesį vyksiančio ES viršūnių susitikimo, kuriam vadovaus D.Tuskas.

Britanijos premjeras Davidas Cameronas sakė, kad D.Tusko pateikti pasiūlymai rodo realią pažangą ir didina tikimybę, kad jis agituos rinkėjus referendume balsuoti už šalies pasilikimą Bendrijoje. Šis plebiscitas gali būti surengtas jau birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius