Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lyderiai patvirtino: lemiamas susitikimas Minske įvyks

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel apsisprendė trečiadienį dalyvauti keturšalėse derybose Minske, kuriose bus ieškoma būdų, kaip nutraukti karinį konfliktą Ukrainoje, praneša prancūzų žiniasklaida, remdamasi šaltiniais Eliziejaus rūmuose.
Minsko oro uoste valomas raudonas kilimas
Minsko oro uoste valomas raudonas kilimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kremliaus spaudos tarnyba trečiadienį taip pat pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusprendė vykti į derybas Minske.

Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai priėmė šį sprendimą, siekdami išnaudoti visas įmanomas galimybes rasti taikų Ukrainos krizės sprendinį, sakoma pranešimuose.

Trečiadienio rytą trumpai aptarę padėtį telefonu, F.Hollande'as ir A.Merkel apsisprendė vykti į Baltarusijos sostinę, kur antroje dienos pusėje susitiks su V.Putinu ir Ukrainos prezidentu Petro Porošenka, informavo Prancūzijos prezidentūra.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka jau anksčiau informavo, kad dalyvaus derybos Minske, trečiadienį pranešė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

P.Porošenka „informuos mus apie padėtį Ukrainoje“, sakoma D.Tusko išsiųstame laiške valstybių vadovams, kviečiančiame į ketvirtadienį organizuojamą susitikimą.

Tikimasi, kad Ukrainos prezidentas pateiks detalių apie taikos derybas su Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiais, kurios trečiadienį turėtų įvykti Baltarusijos sostinėje Minske.

Viliamasi, kad tas keturšalis viršūnių susitikimas padės sustabdyti pastaruoju metu smarkiai suintensyvėjusias kautynes tarp gerai ginkluotų prorusiškų separatistų ir Ukrainos vyriausybės pajėgų.

JAV ir ES yra paskelbusios Rusijai griežtas ekonomines sankcijas už pagalbą Ukrainos separatistams. Kremlius neigia tiesiogiai dalyvaujantis tame kare, nors daugelis nepriklausomų šaltinių praneša matę, kaip moderni karinė technika ir atsargos gabenamos į separatistų kontroliuojamas teritorijas nuo sienos su Rusija.

D.Tuskas sakė, kad po P.Porošenkos pranešimo ES lyderiai „aptars padėtį Ukrainoje ir ryšius su Rusija“.

„Mes įvertinsime situaciją ir svarstysime atitinkamus veiksmus“, - nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius