Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos oro uostai mėgina atnaujinti darbą

Europos oro uostai mėgina atnaujinti darbą ir išskraidinti tūkstančius keleivių, kurių planus grįžti namo Kalėdoms sujaukė šaltis, sniegas bei ledas.
Hitrou oro uoste
Hitrou oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos komisarui Siimui Kallasui pareiškus, kad Vakarų Europos oro uostai yra silpnoji susisiekimo infrastruktūros grandis, nesugebanti tvarkytis su užklupusia žiema, jie ginasi, kad daro viską, ką gali. Labiausiai žiemos paveiktas Londono Hitrou oro uostas netgi atmetė šalies valdžios pasiūlymą, kad su sniegu jiems galėtų padėti tvarkytis kariuomenė, praneša BBC interneto svetainė.

Primename, kad nuo šeštadienio, kai per valandą iškrito 12,7 cm sniego, Hitrou oro uoste buvo atšaukta šimtai skrydžių. Oro uostas pranešė, kad kilimo takai jau veikia, tačiau įspėjo, jog oro linijos kol kas dirba mažesniu pajėgumu.

Iš Hitrou oro uosto skraidančios bendrovės „British Airways“ atstovai pareiškė, kad iki ketvirtadienio 6 val. ryto (Grinvičo laiku) vykdys tik trečdalį tvarkaraštyje numatytų skrydžių. Šiame oro uoste atidėti ar atšaukti skrydžiai turi neigiamos įtakos kitų Europos oro uostų veiklai.

Frankfurto oro uostas antradienį atšaukė 550 skrydžių iš maždaug 1 300. Savo ruožtu oro linijos „Air France“ pranešė, kad Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io oro uoste antradienio naktį praleido 5 tūkst. žmonių. 4 tūkst. iš jų ketino skristi į Londoną, BBC interneto svetainė cituoja „Le Monde“.

Keleiviai, kurie bijojo įstrigti oro uostuose, ryžosi keliauti traukiniais, tačiau susidarius milžiniškoms žmonių eilėms operatorius „Eurostar“ visus norinčius prieš Kalėdas išvykti iš Londono ragino likti namuose.

Reaguodamas į tokius „Eurostar“ pranešimus, traukinių ekspertas Christianas Wolmaras pareiškė, kad tikroji problema yra ne prastas oras, o prasta vadyba. „Eurostar“ turėtų būti gėda. Juk, atrodo, taip paprasta paleisti papildomų traukinių, bet atrodo, jog jie neturi darbuotojų arba negali atsiųsti daugiau traukinių. Tai nesuvokiama“, – C.Wolmaras sakė naujienų agentūrai AFP.

Neskris į Dubliną

Kaip rašo „Irish Times“, Dublino oro uostas ryte atnaujino skrydžius. Šanono, Korko, Nokleido ir Belfasto oro uostai taip pat dirba normaliu režimu. Vis dėlto keliautojai įspėjami, kad esant prastoms oro sąlygoms skrydžių grafikas vėl gali sutrikti.

Kaip savo interneto svetainėje informuoja Kauno oro uostas, čia atšaukti trečiadienio skrydžiai iš Dublino ir atgal.

Vilniaus oro uoste trečiadienį ryte valanda vėlavo „Aerosvit Airlines“ skrydis į Kijevą. Tačiau visi kiti skrydžiai kol kas planuojami laiku.

Palangos oro uoste skrydžiai vyksta pagal tvarkaraštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius