-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Parlamentas reikalauja nepriklausomo tyrimo dėl Boriso Nemcovo mirties

Europos Parlamentas reikalauja nepriklausomo tarptautinio tyrimo dėl Rusijos opozicionieriaus Boriso Nemcovo nužudymo. Kaip rašo Tvn24.pl, EP ketvirtadienį priėmė tokio turinio rezoliuciją.
Gedulo maršas Borisui Nemcovui atminti
Gedulo maršas Borisui Nemcovui atminti / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai reikšmingiausia politinė žmogžudystė šiuolaikinėje Rusijoje“, – rašoma rezoliucijoje, kurioje europarlamentarai taip pat įspėja dėl Kremliaus propagandos, kuri iš Rusijos daro „represijų, neapykantos ir baimės valstybę“.

EP taip pat pagerbė B.Nemcovą, kuris „paaukojo savo gyvenimą demokratiškesnei, klestinčiai ir atviresnei Rusijai ir solidesniam Rusijos bendradarbiavimui su kaimynais“. Europarlamentarai pasmerkė Rusijos sprendimą neleisti atvykti į B.Nemcovo laidotuves kai kuriems EP nariams ir Vakarų politikams. Tarp jų buvo ir Lenkijos Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius.

„Rusija juda tolyn nuo gerai funkcionuojančios demokratijos“, – rašoma rezoliucijoje. Ir reikalaujama, kad Rusija nebetaikytų spaudimo opozicijos lyderiams.

Rusija juda tolyn nuo gerai funkcionuojančios demokratijos, – rašoma rezoliucijoje.

Rezoliucijoje atsidūrė ir punktas dėl Rusijos valdžios nenoro bendradarbiauti su tyrėjais, bandančiais nustatyti galutines Malaizijos lėktuvo avarijos priežastis Rytų Ukrainoje. Reikalaujama ir paleisti Ukrainos pilotę Nadią Savčenko bei Estijos pareigūną Estoną Kohverą.

Europos Parlamentas taip pat priėmė rezoliuciją, kuria reikalaujama, kad Rusija atiduotų Lenkijai lėktuvo Tu-154 nuolaužas. Šis lėktuvas sudužo prie Smolensko 2010 metų pavasarį, tuomet žuvo apie 100 Lenkijos valdžios atstovų, tarp jų ir prezidentas Lechas Kaczynskis su žmona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius