-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Parlamente – diskusijos dėl Nepilnamečių apsaugos įstatymo

Trečiadienį Europos Parlamente bus aptariama situacija dėl Lietuvos Seimo priimto Nepilnamečių apsaugos įstatymo, kuriuo nustatomi ribojimai skleisti vaikams informaciją apie homoseksualius santykius.
Netaikykite gąsdinimo taktikos kalbėdami su paaugliais...
Paaugliai / Photos.com
Temos: 1 Parlamentas

Žmogaus teisių gynėjai kritikuoja liepą priimto ir kitąmet turinčio įsigalioti įstatymo nuostatas, kad neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi daro „viešoji informacija, kuria propaguojami homoseksualūs santykiai“ ir „paniekinamos šeimos vertybės“.

Plenarinėje sesijoje Strasbūre trečiadienį popiet bus oficialiai pateikti klausimai Europos Sąjungos (ES) Tarybai ir Komisijai, ar toks įstatymas neprieštarauja žmogaus teisėms ir pagrindinėms laisvėms, pagrindinėms vertybėms, kuriomis grindžiama ES, ir ar nėra pagrindo pradėti procedūros, pagal kurią valstybė, pažeidžianti svarbiausius demokratijos ir žmogaus teisės principus, gali netekti balso ES Taryboje.

Netrukus po to atsakingas eurokomisaras ir Tarybos atstovas turėtų pateikti savo atsakymus.

Nepilnamečių apsaugos įstatymas Europos Parlamente bus dėmesio centre ir ketvirtadienį – tądien europarlamentarai balsuos, ar priimti rezoliuciją šiuo klausimu.

Dabartiniuose rezoliucijų projektuose nerimas reiškiamas ir dėl Seime ketinamų svarstyti Baudžiamojo bei Administracinių teisės pažeidimų kodeksų pataisų, kuriomis numatoma bausti už homoseksualių santykių propagavimą.

Prezidentė D.Grybauskaitė liepos mėnesį sudarė darbo grupę, kuri turės tobulinti įstatymą. Ji savo pasiūlymas turėtų pateikti spalio viduryje. Savaip tobulinti įstatymą siūlo ir konservatorių lyderis premjeras Andrius Kubilius – jo nuomone, žmogaus teisių aktyvistų peikiamas nuostatas dėl draudimo agituoti už homoseksualius santykius būtų tikslinga pakeisti draudimu propaguoti bet kokius lytinius santykius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius