Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjungos kariniai sraigtasparniai išgelbėjo kinus nuo Somalio piratų

Jungtinės Europos Sąjungos jūrų karinės grupuotės pajėgos apgynė Kinijos laivą, kurį Adeno įlankoje atakavo Somalio piratai.
Europiečių sraigtasparniai privertė Somalio piratus atsitraukti.
Europiečių sraigtasparniai privertė Somalio piratus atsitraukti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos naujienų agentūra „France Presse“ praneša, kad Adeno įlankoje netoli Somalio krantų buvo užpultas kinų laivas „Zhen Hua 4“. Piratai prie jo priplaukė greitaeigiais kateriais ir įsiropštė vidun. Tačiau jūreiviai kinai užsirakino vidinėse laivo patalpose ir sutrukdė piratams užvaldyti laivo kontrolės sistemas. Tuo pat metu kinai be paliovos į eterį transliavo nelaimės signalus.

Po kelių valandų į antpuolio rajoną atskrido du Europos Sąjungos daugiataučių pajėgų kariniai sraigtasparniai, kurie privertė piratus nešdintis iš kinų laivo ir atsitraukti. Operacija pasibaigė be kraujo praliejimo ir „Zhen Hua 4“ galėjo tęsti savo kelionę.

Jungtinės Europos Sąjungos jūrų karinės grupuotės pajėgos į kovą su piratais stojo gruodžio 8 dieną. Jų sudėtyje yra šeši laivai, trys žvalgybiniai lėktuvai ir keturi sraigtasparniai. Per pastarąsias kelias dienas daugiatautės jūrų karinės pajėgos išlaisvino piratų užgrobtą Singapūro tankerį, Italijos sausakrūvį ir vieną Italijos laivą.

Jungtinių Tautų Saugumo taryba leido nuo gruodžio 16 dienos atakuoti Somalio piratus ne tik jūroje, bet ir sausumoje, o taip pat rengti prieš juos aviacijos antskrydžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius