Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Europos Sąjungos Tarybos vairą Graikija perduoda Italijai

Liepos 1-ąją Graikija baigia savo pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai ir vairą perduoda Italijai. Lygiai prieš metus šios nelengvos užduoties ėmėsi ir Lietuva.
Koliziejus, Roma
Koliziejus, Roma

2013 metais Lietuva Europos Sąjungai pirmininkavo pirmąjį kartą – tai buvo istorinis periodas, kai visa Europa stebėjo, kaip seksis mūsų valstybei, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„Pirmininkavimo pusmetis Europos Sąjungos Tarybai buvo labai svarbus visai Lietuvai, žinoma, permainos neaplenkė ir žemės ūkio sektoriaus. Mes visada turėjome aiškų tikslą – prisidėti prie atviros ir patikimos Europos sukūrimo. Pirmininkaudami ES Žemės ūkio ir žuvininkystės, tarybai siekėme skatinti inovatyvią ir aplinkai draugišką žemės ir maisto ūkio bei žuvininkystės plėtrą ES, taip pat daug dėmesio skyrėme BŽŪP reformai ir, manau, kad pasiekėme neblogų rezultatų.  BŽŪP reformos, kai kurių aspektų aptarimas ir  pasirašymas parodė, kad  ES institucijos gali sutarti ES ūkininkams aktualiais klausimais ir pasiekti puikiai subalansuotą sprendimą. Linkiu, kad ir Italijos pirmininkavimas būtų naudingas ir rezultatyvus “, – palinkėjo žemės ūkio ministras prof. Vigilijus Jukna.

Prieš metus ministras V. Jukna priėmė Italijos ambasadorių J. E. Stefano Taliani de Marchio. Tuomet ambasadorius pažymėjo, jog žemės ūkis maisto gamybos grandinėje yra labai svarbus. Dėkodamas žemės ūkio ministrui už priėmimą, J. E. Stefano Taliani de Marchio sakė, kad Italija liko patenkinta trišaliu susitarimu dėl BŽŪP reformos. Italai palaiko Lietuvos koncepciją, kad daugiausia dėmesio ir paramos verta skirti aktyviems ir jauniems ūkininkams.  
Artimiausią pusmetį ketinama skirti daugiausia dėmesio žemės ūkio produktų konkurencingumui didinti. Konkurencingumas yra itin svarbus, atsižvelgus į pokyčius tarptautinėse rinkose.  Taip pat daugiau dėmesio bus skiriama ekologiniam ūkininkavimui ir sveiko maisto vartojimo skatinimui mokyklose.  Lietuvai ne mažiau aktualūs yra ir klausimai susiję su pieno rinkų plėtra.

Graikijos pirmininkavimas baigiasi pirmąją liepos dieną, taip pat baigiasi ir Airijos, Lietuvos ir Graikijos pirmininkavimo periodas. Šis trejetas  vadovavo ES teisėkūros procesui nuo 2013 m.  sausio 1 d. iki 2014 m. birželio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius