Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija nerimauja dėl spaudos laisvės Didžiojoje Britanijoje

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) perspėjo, kad Didžiosios Britanijos vyriausybės numatoma žiniasklaidos reguliavimo tarnyba gali suvaržyti spaudos laisvę.
Britų laikraštis "The Guardian" teigia, kad R.Murdocko žiniasklaidos holdingas "News Corporation" išmokėjo milžiniškas kompensacijas nukentėjusiems
Britų laikraštis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vyriausybės įsteigta reguliavimo organizacija, nepriklausomai nuo to, kokia nepriklausoma ji turėtų būti, gali kelti grėsmę spaudos laisvei“, – sakė ESBO atstovė žiniasklaidos laisvei Dunja Mijatovič.

„Vis dar tikiu, kad savireguliacija yra geriausias būdas tvarkytis su etikos spragomis ir profesinių standartų neatitikimu“, – sakoma jos pareiškime.

Pasak D.Mijatovič, visame pasaulyje britų savireguliacijos tradicija yra laikoma „geriausiu pavyzdžiu“, ir jos nereikėtų aukoti dėl sistemos taikymo klaidų.

„Telefonų šnipinėjimo skandalas yra nusikalstamas dalykas, ir su juo susiję žmonės yra teisiami, – kalbėjo D.Mijatovič. – Tuo nereikėtų pasinaudoti kaip pretekstu vadovauti visai  spaudai.“

Britų politikos lyderiai mano, kad naujoji žiniasklaidos reguliavimo tarnyba padės išvengti etikos pažeidimų, kurie minimi teisėjo Briano Levesono ataskaitoje po Ruperto Murdocho leidinio „News of the World“ telefonų šnipinėjimo skandalo, tačiau nekels grėsmės spaudos laisvei.

Didžiosios Britanijos laikraščiai pažadėjo labai atidžiai peržiūrėti susitarimą, o laikraštis „The Times“ tai pavadino „ niūriu epizodu Didžiosios Britanijos spaudos laisvės istorijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius