-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos vadovai susitikime JK aptars paramą Ukrainai

Jungtinė Karalystė (JK) antradienį paskelbė liepos 18-ąją surengsianti Europos vadovų susitikimą, kurio darbotvarkėje svarbiausias klausimas bus parama Ukrainai jos kare su Rusija.
JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Ministro pirmininko Rishi Sunako (Rišio Sunako) biuras Dauningo gatvėje pranešė, kad Europos politinės bendrijos (EPB) susitikimas vyks Blenheimo rūmuose, kuriuose gimė Antrojo pasaulinio karo lyderis Winstonas Churchillis (Vinstonas Čerčilis).

Ketvirtajame EBP susitikime turėtų dalyvauti apie 50 valstybių ir vyriausybių vadovų, sakoma pranešime.

Dauningo gatvė pažymėjo, kad ankstesni EPB aukščiausiojo lygio susitikimai buvo „naudingi vienijant Europą prieš Putino agresiją", užmezgant bendradarbiavimą Europoje energetinio saugumo srityje ir kovojant su imigracijos nusikalstamumu.

Kyjivo vyriausybė sako, jog susiduria su sudėtinga padėtimi mūšio lauke, ir ragina Vakarus neatsisakyti savo pažadų dėl paramos bei juos ištesėti.

Didžiausia paramos Ukrainai teikėja yra 27 nares turinti Europos Sąjunga, kurios parama vertinama 144,1 mlrd. eurų, antroje vietoje yra Jungtinės Valstijos su 67,7 mlrd. eurų, o po jų – Jungtinė Karalystė su 15,7 mlrd. eurų.

R. Sunakas, kurio per vėliau šiais metais vyksiančius rinkimus laukia kova dėl išlikimo valdžioje, EPB susitikimą pavadino „svarbiu visos Europos bendradarbiavimo forumu sprendžiant klausimus, kurie turi įtakos mums visiems ir kelia grėsmę mūsų saugumui bei klestėjimui“.

„Nuo visapusiškos paramos Ukrainai teikimo iki žmonių kontrabandos bei nelegalios migracijos rykštės sustabdymo – susitikimas, vadovaujant Jungtinei Karalystei, suburs mūsų Europos draugus, partnerius ir kaimynus siekiant spręsti mūsų bendrus iššūkius“, – pridūrė jis.

Ankstesniame EPB posėdyje Granadoje diskusijose daugiausia dėmesio buvo skirta dirbtinio intelekto ir neteisėtos migracijos klausimams.

Europos politinė bendrija yra Europos šalių forumas politikos koordinavimui. Forumo idėją 2022 metais sumanė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius