Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos vadovai sutarė: sankcijos Rusijai galios iki visiško Minsko susitarimo įgyvendinimo

Europos vadovai sutarė, kad sankcijos Rusijai galios tol, kol bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai.
ES valstybių vadovai (D.Grybauskaitė, F,Hollande'as ir kiti) susitarė dėl sankcijų Rusijai galiojimo
ES valstybių vadovai (D.Grybauskaitė, F.Hollande'as ir kiti) susitarė dėl sankcijų Rusijai galiojimo / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Apie tai informavo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei kitų šalių lyderiai, vėlų ketvirtadienio vakarą posėdžiavę Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime Briuselyje.

„Dėl sankcijų – yra bendras Europos šalių vadovų sutarimas, kad sankcijų likimas priklausys nuo Minsko paliaubų susitarimo įgyvendinimo ir tik jei visiškai Minsko susitarimai bus įgyvendinti, bus galima kalbėti apie sankcijų mažinimą arba jų atšaukimą – toks yra bendras visų šalių sutarimas“, – Briuselyje po Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimo žurnalistams sakė prezidentė.

Tuo metu EVT pirmininkas Donaldas Tuskas patvirtino, kad sankcijos, turint omenyje Minsko susitarimo įgyvendinimo tempus, turėtų tęstis mažiausiai iki šių metų pabaigos.

„Sutarta, kad ekonominių sankcijų trukmė bus aiškiai susieta su visišku Minsko susitarimų įgyvendinimu, turint omenyje, kad tai numatoma tik 2015-ųjų pabaigoje“, – žurnalistams sakė D.Tuskas, kurį cituoja agentūra AFP.

D.Grybauskaitė taip pat patvirtino, kad susitikimo metu buvo sutarta ir dėl viešumo energetikos srityje bei vieningos ES narių pozicijos derantis dėl dujų kainos, o tai padėtų užkirsti kelią kai kurių valstybių diskriminacijai.

Pasisekė išsaugoti ir apginti skaidrumo reikalavimą, kad visi susitarimai Europoje, ypač dėl dujų, būtų viešinami.

„Išties pasisekė išsaugoti ir apginti skaidrumo reikalavimą, kad visi susitarimai Europoje, ypač dėl dujų, būtų viešinami, turima galvoje Europos Komisiją, kad būtų išvengta užkulisinių santykių, kai už tas pačias dujas tas pats tiekėjas reikalauja skirtingų kainų. Tai tokio skaidrumo reikalavimas išliko, mes jį apgynėme, tai labai naudinga visoms Europos šalims – Lietuvai taip pat“, – sakė Lietuvos prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius