-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas ragina D.Trumpą nesitraukti iš Paryžiaus klimato sutarties

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ketvirtadienį asmeniškai paragino JAV prezidentą Donaldą Trumpą nesitraukti iš Paryžiaus klimato sutarties.
Donaldo Trumpas ir Donaldas Tuskas (kairėje)
Donaldo Trumpas ir Donaldas Tuskas (kairėje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Tuskas, penktadienį vadovausiantis Europos Sąjungos ir Kinijos viršūnių susitikimui, kuriame abi pusės ketina pareikšti besąlygišką palaikymą šiam kovai su klimato kaita skirtam susitarimui, socialiniame tinkle „Twitter“ perspėjo D.Trumpą nežengti tokio žingsnio.

“@realDonaldTrump, prašau, nekeiskite politinio klimato į blogąją pusę“, – parašė D.Tuskas po to, kai Amerikos lyderis šiame socialiniame tinkle informavo, kad ketvirtadienį 19 val. Grinvičo (22 val. Lietuvos) laiku paskelbs sprendimą dėl tolesnio savo šalies dalyvavimo Paryžiaus klimato sutartyje.

Penktadienį D.Tuskas kartu su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu dalyvaus neoficialiose darybose su Kinijos ministru pirmininku Li Keqiangu.

Li Keqiangas ketvirtadienį po susitikimo su Vokietijos kanclere Angela Merkel pažadėjo, kad jo šalis „tvirtai“ laikysis Paryžiaus sutartyje numatytų įsipareigojimų.

Li Keqiangas ketvirtadienį po susitikimo su Vokietijos kanclere Angela Merkel pažadėjo, kad jo šalis „tvirtai“ laikysis Paryžiaus sutartyje numatytų įsipareigojimų.

Pasak Kinijos premjero, kova su klimato kaita yra „pasaulinis konsensusas“ ir „tarptautinė atsakomybė“.

Europos Sąjungos ir Kinijos lyderiai dės visas pastangas, kad būtų įgyvendintos visos Paryžiaus susitarimo nuostatos – net ir pasitraukus Jungtinėms Valstijoms, sakoma lyderių pareiškimo projekte, kuris turėtų būti paskelbtas penktadienį.

Jungtinės Valstijos pagal į aplinką išmetamo anglies dvideginio kiekį užima antrą vietą pasaulyje po Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius