-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EŽTT atmetė 12-mečio brito tėvų prašymą neleisti nutraukti jo gyvybę palaikančio gydymo

Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjai trečiadienį atsisakė priimti skubų nutarimą tėvų prašymu įpareigoti ligoninę tęsti komos būsenoje esančio brito berniuko gyvybę palaikantį gydymą.
Smegenys
Smegenys

Šeima, nepaisydama medikų rekomendacijų, desperatiškai siekė, kad nebūtų išjungti berniuko gyvybę palaikantys aparatai.

Londono karališkojoje ligoninėje 12-mečio Archie Battersbee gyvybę palaikantys aparatai turėjo būti atjungti trečiadienį 11 val. (13 val. Lietuvos) laiku.

Tačiau berniuko tėvai kreipėsi į EŽT, siekdami paskutinę minutę užkirsti kelią ligoninei nutraukti jo gydymą.

Visgi Prancūzijos Strasbūro mieste įsikūręs EŽTT išplatintame pareiškime nurodė nusprendęs „netaikyti prašomos laikinosios apsaugos priemonės“. Pasak Teismo, tokie prašymai tenkinami tik „išimtiniais atvejais“.

Berniuko mama Hollie Dance išplatintame pareiškime pasmerkė šį „širdį veriantį posūkį“ ir pažadėjo: „Mes kovosime iki galo už Archie teisę gyventi.“

„Dabar turime kovoti, kad sužinotume, ar galėsime jį iš čia išvežti, kad jis galėtų oriai mirti paliatyviosios slaugos ligoninėje. Tai itin neteisinga“, – sakė ji žurnalistams prie ligoninės.

Londono karališkosios ligoninės, kurioje gydomas Archie, vadovybė anksčiau sakė, kad nesiims jokių veiksmų berniuko atžvilgiu, „kol nebus išspręsti visi teisiniai klausimai“.

Balandžio 7 dieną Archie mama rado sūnų namuose be sąmonės. Ant jo galvos matėsi veržimo žymių. Berniuko tėvai mano, kad jis veikiausiai bandė atlikti kažkokį internetinį iššūkį, kuris baigėsi tragiškai.

Šeima nori išvežti Archie gydyti į užsienį.

„Jei ši šalis negali arba nenori jo gydyti, kokia žala būtų padaryta leidus jam išvykti į kitą šalį?“ – sakė H.Dance žurnalistams prieš EŽTT paskelbiant pareiškimą.

„Kovosiu iki galo. Ar tai ir yra šios šalies kelias pirmyn, kai mums leidžiama numarinti vaikus, nes jie turi negalią? Kas toliau?“ – kalbėjo moteris.

Jungtinės Karalystės teismai nusprendė, kad Archie gyvybę palaikančio gydymo nutraukimas atitinka jo interesus, nes gydytojai mano, kad jo smegenys mirusios.

Šiuo metu berniuko gyvybė palaikoma įvairiomis medicinos intervencijomis, įskaitant dirbtinę plaučių ventiliaciją ir gydymą vaistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius