Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

F.Mogherini: Iranas vykdo branduolinės programos sutarties įsipareigojimus

Iranas nepažeidinėja tarptautinių susitarimų dėl savo branduolinės programos, ir Europos Sąjunga padarys viską, kad jie būtų vykdomi ir toliau, pareiškė ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini.
Federica Mogherini
Federica Mogherini / TT NYHETSBYRÅN

„Aš jau daug kartų sakiau: susitarimas veikia, ir TATENA (Tarptautinė atominės energetikos agentūra) septynis kartus patvirtino, kad Iranas vykdo savo įsipareigojimus“, – sakė F.Mogherini.

Ji susitiko su žurnalistais neformalaus ES užsienio reikalų ministrų susitikimo JT Generalinėje Asamblėjoje užkulisiuose.

„Mūsų, Europos Sąjungos, vaidmuo ir mano asmeninis vaidmuo yra užtikrinti, kad visos šalys ir toliau nepriekaištingai laikytųsi susitarimo sąlygų. Šioje vietoje galite pasitikėti europiečiais“, – sakė ji.

Atsakydama į klausimą apie galimas JAV pasitraukimo iš Irano sutarties pasekmes F.Mogherini leido suprasti, kad susitarimas vis tiek liks galioti.

„Šis susitarimas nepriklauso kuriai nors šaliai. Jis priklauso tarptautinei bendruomenei“, – pareiškė ES diplomatijos vadovė.

F.Mogherini taip pat pranešė, kad šią savaitę vyks tarptautinio šešeto ir Irano užsienio reikalų ministrų susitikimas. Jau vien tokio susitikimo organizavimas ministrų lygmeniu yra geras ženklas, pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius