Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F.Mogherini tikina: ES gynybos projektai atitinka NATO prioritetus

Europos Sąjungai be NATO pagalbos nebūtų pavykę įgyvendinti visko, ką ji pasiekė gynybos srityje, antradienį pareiškė ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini.
Federica Mogherini
Federica Mogherini / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Mūsų projektai didele dalimi atitinka NATO prioritetus ir reikalavimus“, – sakė Bendrijos diplomatijos vadovė spaudos konferencijoje po jos sušaukto ES gynybos ministrų susitikimo.

Pasak F.Mogherini, didindama savo gynybinius pajėgumus ES stiprina ir savo bendradarbiavimą su NATO, ypač karinių pajėgų mobilumo, kovos su kibernetinėmis ir hibridinėmis atakomis srityse.

ES ir NATO santykių plėtojimą F.Mogherini pavadino „ypatingai pozityviu scenarijumi“. Ji pabrėžė, jog tai patvirtino ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, taip pat dalyvavęs ES gynybos ministrų susitikime.

„Europos Sąjungos narių gynybinių pajėgumų didinimas leidžia prisidėti prie dalinimosi finansine našta su mūsų transatlantine partnere.

Beje, tai yra priežastis, dėl kurios NATO generalinis sekretorius ponas Jensas Stoltenbergas išreiškė savo paramą tam, ką daro Europos Sąjunga“, – kalbėjo F.Mogherini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius