Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F.Castro: Kubos vadovybė turi būti pasirengusi mano galimai mirčiai

Buvęs Kubos lyderis Fidelis Castro pareiškė viename savo straipsnyje, kurį ketvirtadienį paskelbė vietos žiniasklaida, kad jaučiasi gerai, bet dabartiniai Kubos vadovai „turi dirbti, nepriklausomai nuo galimo jo savijautos staigaus pablogėjimo ar net mirties“, rašo naujienų svetainė NEWS ru.com.
Fidelis Castro
Fidelis Castro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kuba Fidelis Castro

„Dabar jaučiuosi gerai, bet primygtinai reikalauju, kad niekas (iš dabartinės šalies vadovybės) neturėtų jaustis priklausomas nuo mano periodinių publikacijų, mano sveikatos būklės ar mano galimos mirties“, – pažymėjo F.Castro straipsnyje.

Jis pranešė, kad pastaruoju metu smarkiai sumažino savo straipsnius spaudoje, kad „nesikištų ir netrukdytų draugams partijoje ir valstybei priimti sprendimus, atsižvelgdamas į objektyvius sunkumus, kilusius dėl pasaulinės ekonomikos krizės“.

F.Castro pažymėjo, jog dabar jis „peržiūri savo straipsnius ir medžiagą, parašytus prieš daugiau kaip pusę amžiaus“. Jis rašo, jo nuolat seka gaunamą informaciją ir mąsto apie pastaruosius įvykius.

Kubos revoliucijos lyderis, kuriam 2006 metais buvo padaryta sunki žarnyno operacija, viešai nepasirodo, bet spausdina savo straipsnius vietos spaudoje.

Pastaruoju metu pasklido gandai, kad Kubos revoliucijos lyderio sveikata smarkiai pablogėjo, nes vietos spaudoje nepasirodė anksčiau reguliariai spausdinami straipsniai iš serijos „Apmąstymai“.

Tačiau šią savaitę įvyko F.Castro susitikimas su Argentinos prezidente Cristina Kirchner, o paskui laikraščiuose buvo išspausdintas revoliucijos lyderio straipsnis apie susitikimo rezultatus.

Ketvirtadienį gandus apie prastą F.Castro sveikatos būklę ryžtingai atmetė jo brolis Raulis, kuris pernai vasario pabaigoje buvo išrinktas Kubos valstybės vadovu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius