Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 08 /18:14

Pakraupę „Boeing“ keleiviai stebėjo, kaip atplyšta lėktuvo dalis

Federalinė aviacijos administracija (FAA) pranešė, kad oro linijų bendrovės „Southwest Airlines“ lėktuvas saugiai grįžo į Denverį po to, kai sekmadienį kylant nukrito variklio gaubtas.

FAA pareiškime teigiama, kad „Southwest Airlines“ 3695 reiso lėktuvas „Boeing 737-800“ grįžo į Denverio tarptautinį oro uostą „po to, kai įgula pranešė, kad pakilimo metu nukrito variklio gaubtas ir atsitrenkė į užsparnį“.

Sekmadienį 8 val. 15 min. vietos (17 val. 15 min. Lietuvos) laiku pakilęs lėktuvas, skridęs į Hjustoną, po avarinio nusileidimo buvo nutemptas prie vartų, o FAA nurodė tirsianti šį incidentą.

„Southwest Airlines“ pareiškime televizijai CNN teigė, kad lėktuve sužeistųjų nebuvo, ir atsiprašė keleivių.

„Atsiprašome dėl nepatogumų, susijusių su vėlavimu, tačiau didžiausias prioritetas teikiamas mūsų klientų ir darbuotojų saugumui“, – CNN citavo „Southwest Airlines“ pranešimą.

„ABC News“ teigė, kad oro vežėjas incidentą apibūdino kaip mechaninę problemą ir nurodė, kad keleiviams buvo rezervuotos vietos į kitus skrydžius.

CNN, ABC ir kitos JAV televizijos transliavo keleivių darytus vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip vėjyje plevėsuoja dalis variklio gaubto.

„Boeing“ atsisakė viešai komentuoti šį incidentą, o „Southwest Airlines“ kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP užklausą.

Pastaraisiais mėnesiais „Boeing“ susidūrė su nemažai saugos problemų, iš kurių rimčiausia buvo sausį įvykęs vos katastrofa nesibaigęs incidentas, kai vidury „Alaska Airlines“ skrydžio nukrito lėktuvo „Boeing 737 MAX 9“ fiuzeliažo plokštė.

Kovą į Japoniją skridusiam laineriui „Boeing 777“ netrukus po pakilimo iš San Fransisko teko leistis avariniu būdu, kai nukritęs ratas oro uosto stovėjimo aikštelėje apgadino kelis automobilius.

Teksaso generalinis prokuroras Kenas Paxtonas praėjusį mėnesį pradėjo „Boeing“ tiekėjos „Spirit AeroSystems“ tyrimą dėl pasikartojančių problemų, susijusių su kai kuriomis dalimis, kurias ji tiekia JAV aviacijos milžinei.

„Spirit AeroSystems“ gamina lėktuvų fiuzeliažus ir kitas dideles lėktuvų dalis, taip pat ir lėktuvams „Boeing 737“.

K.Paxtono pranešimas pasirodė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai „Boeing“ pranešė, kad bendrovę palieka kai kurie vadovai, įskaitant generalinį direktorių Dave'ą Calhouną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius